Използваме „бисквитки“ - те Ви позволяват да извлечете най-много от нашия сайт. Ако продължите, без да промените настройките си, Вие се съгласявате да получавате „бисквитки“ от сайта на ИКЕА България.
Добре дошли в ИКЕА

Перфектната учебна стая

10-ноември-2017
Лятото тече бързо и не бива да чакате до последно, за да подготвите детската стая за предстоящата учебна година, особено ако у дома има дете, които за пръв път ще прекрачи прага на училище. Това означава, че трябва да подберете бюро, което предразполага към концентрация, но и стимулира различни креативни процеси. За да сме сигурни, че няма да пропуснем нито един важен детайл от подготовката, Мартина - интериорен дизайнер от ИКЕА, се допита до най-големия критик – нейната дъщеря, Грета, 7 г.
Перфектната учебна стая
Независимо дали се ползва за дълги часове писане на главни букви или търсене на неизвестни в уравнения, най-важният елемент от всяко бюро е умната организация. Само така можем да помогнем на подрастващите да разгърнат максимално потенциала си. Система за съхранение TROFAST има място за всичко - различни тетрадки, рисунки, както и помощни средства като хартия за рециклиране. Чекмеджетата поддържат бюрото подредено, а откритите шкафове отгоре държат на видно важни учебници и книги. Магнитната дъска ще помогне на детето да следва седмичния график. Но и да сподели постиженията си.
Осигурете добро директно осветление към бюрото и научете детето от рано да поддържа хигиена на учене – позиция на гърба, разстояние от книгата, задължително време за почивка. Изберете подходящ ергономичен стол, който се регулира във височина. И не забравяйте допълнително място за вас. Като родител вие трябва да сте част от процеса на учене или забавление в детската стая. А когато това място е не само стол, а и стълба, приучавате детето и на самостоятелност. Например само да вземе книжката от най-високия рафт.

„Обожавам да правя различни проекти, затова исках от мама бюро за всичките ми джунджурийки.“

Грета, 7 г.

Хубавото на ученето е, че може да се случва по различни начини. Креативните процеси са един от тях – бои, моливи, ножици, хартия, панделки, мъниста, лепила, четки - всички те, обаче, искат доста място. С помощта на корниз за перде Мартина намери креативен начин да създаде необходимата организация в наглед хаотичния арт процес – пробвайте и вие с малки кошници или закачете рисунките или проектите с щипки. Корнизът е чудесен вариант да сложите и ролка хартия, което ще освободи работна площ върху бюрото. Само не забравяйте прозрачната подложка – така ще сте сигурни, че след минутите на творчество ще останат само щастливи спомени, не и петна по бюрото. Декоративна лампа SYNAS е чудесен начин да изложите изкуството, създадено от ръцете на вашия малък творец и да го накарате да се гордее с произведението си.

Разплащателни методи: