Използваме „бисквитки“ - те Ви позволяват да извлечете най-много от нашия сайт. Ако продължите, без да промените настройките си, Вие се съгласявате да получавате „бисквитки“ от сайта на ИКЕА България.
Добре дошли в ИКЕА

 

Новият Център за поръчки на ИКЕА в Бургас отваря врати на 20 октомври 

11 октомври 2016 г.
Центърът се намира  в Mall Galleria, предлагайки вдъхновяващи интериорни решения на 2 100 кв. метра площ

Новият Център за поръчки на ИКЕА в Бургас отваря врати за посетители на 20 октомври 2016 г. и ще бъде първият обект на марката в Югоизточна Европа, интегриран в мол. Разположен на две нива, върху обща площ от
2 100 кв. метра, той ще предлага изцяло нов модел на пазаруване за клиентите от Бургас и региона. Посетителите ще могат да се вдъхновят от разнообразни интериорни комбинации, както и да получат компетентни съвети от консултантите на ИКЕА. Клиентите ще могат лесно да направят поръчка от целия продуктов асортимент, наличен в магазин ИКЕА в София, след което ще получават покупките си до Центъра за поръчки без допълнително оскъпяване за доставка. Освен това в новия търговски обект на ИКЕА ще се предлагат допълнителни услуги като дизайн на кухня, монтаж и потребителско финансиране.
Съобщение за медиите

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА спечели злато на ФАРА
 

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА спечели злато на ФАРА

19 септември 2016 г.
БАЛКОН ТУРИСТ бе отличена със Злато за кампания и два сребърни приза на най-големия рекламен фестивал у нас, a ИКЕА България се класира в топ пет на рекламодателите у нас.

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА България и Ogilvy Group Bulgaria спечели златна награда в една от най-оспорваните категории „Комуникационна кампания” на фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2016, който се проведе от 15 до 17 септември в Пловдив. БАЛКОН ТУРИСТ спечели и два сребърни приза – за „Интерактивна кампания” и за идеята да се използват балкони за рекламен канал в категорията „Нов комуникационен канал”. ИКЕА България се нареди на пето място в класацията на рекламодателите, участващи в креативния фестивал. По-рано тази година, ИКЕА взе златна награда за БАЛКОН ТУРИСТ и в категорията „Услуги” на наградите за ефективност Effie Bulgaria. 
Съобщение за медиите


 

„ ИКЕА България открива нов Център за поръчки в Бургас и представя новия си каталог за 2017"

30 август 2016 г.
ИКЕА България обяви откриването на нов Център за поръчки в Бургас тази есен като резултат от стабилния си растеж. Компанията отчита 18% ръст в продажбите, 12% ръст на посетителите и 26% повече клиенти в сравнение с миналата каталожна година. Резултатите отразяват цялостното присъствие на ИКЕА в България и включват магазин ИКЕА в София, онлайн магазина и Центъра за поръчки във Варна. За изминалата каталожна година трите канала за продажба отчитат оборот от 92 милиона лева. Компанията регистрира общо 2.5 милиона посетители и 950 000 клиенти, отбеляза Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.
Съобщение за медиите


 

„ ИКЕА информира клиентите, че всички скринове, които предлага, отговарят на задължителните стандарти за сигурност във всички страни, в които се продават.“

29 юни 2016 г.
Във връзка с публикациите относно изтеглянето на скринове ИКЕА, уведомяваме клиентите, че това засяга единствено пазарите на САЩ и Канада. Конкретният продукт се изтегля, тъй като не отговаря на изискванията на доброволен местен стандарт на ASTM (American Society for Testing and Material).
Скриновете ИКЕА отговарят на всички задължителни стандарти за сигурност в Европейския съюз и в останалите страни, в които се продават. Всички скринове ИКЕА са тествани и отговарят на Европейския стандарт за безопасност (EN 14749). Различията в доброволното регулиране от континент на континент са често срещани, особено ако се провежда от частни, неправителствени организации.
Съобщение за медиите


 

Влез в света на игрите с LATTJO


Дни преди празника на най-важните хора те каним на нашата LATTJO олимпиада за игри на открито, част от събитията на Sofia Fun Fest. Събери своя отбор и се включи в състезанията по скачане на ластик, дърпане на въже и скачане в чували. Ние ще ти припомним правилата, а ти и твоя отбор ще имате шанса да спечелите чудни игри и играчки от нашата колекция LATTJO.

Започваме в 11:00 часа на 28 май на изхода към Sofia Ring Mall. 
Повече за събитието


 

Да играем и декорираме заедно – креативна работилничка в ИКЕА 


Великденските празници са съвсем близо, затова е време да се подготвим с декорацията.
С нашите приятели от Работилничка за приложни изкуства -  11:00 до 15:00 часа, до Магазин за шведска храна.
Ще развинтим фантазия и въображение, за да подготвим заедно празничната украса у дома. Разбира се, всичко ще е под формата на игра и забавление!
Повече за събитието


 

ИКЕА представя фотоизложба IKEA Art Event 2016 


Второто издание на лимитираната колекция IKEA ART EVENT представя фотографии на 11 значими съвременни фотографи от цял свят. 

Откриването на изложбата с вдъхновяващите арт фотографии от различни точки на света е на 11 април от 19:00 часа в PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи. 

Повече за фотографите и лимитираната колекция
Повече за събитието


 

ИКЕА представи лимитирана колекция GILTIG със специална изложба 


На 29-и април ИКЕА представи своята най-нова лимитирана колекция GILTIG със специална продуктова изложба, която може да бъде видяна до 3 април в Галерия 2.0 в София. GILTIG е създадена в партньорство с лондонския моден дизайнер Кейти Иъри и пренася типичните за нея атрактивни илюстрации върху мебели и аксесоари. Цялата линия беше курирана като изложба от Студио Комплект, а  по повод откриването й се проведе дискусия на тема „Модата среща интериорния дизайн”, с участието на Поли Георгиева, интериорен дизайнер в ИКЕА, Лидия Манолова, интериорен редактор в сп. BRAVACASA и Антония Йорданова, креативен директор на българския моден бранд KNAPP.
Повече за събитието
 


 

ИКЕА представя лимитирана колекция GILTIG: Модата среща интериорния дизайн


С лимитирана колекция GILTIG ИКЕА стъпва в изцяло нова територия. Колекцията е първата от серия партньорства с модни дизайнери и пренася удивителните шарки на модния дизайнер на мъжки облекла Katie Eary върху мебели и аксесоари. 

Лимитираната колекция ще бъде представена със специална изложба в Gallery 2.0 от 29 март до 3 април, курирана от Studio Komplekt. 
Повече за събитието
 

 
 

ИКЕА спечели наградата iF DESIGN 2016 за работната лампа RIGGAD


Работната лампа с безжично зареждане RIGGAD на ИКЕА спечели престижното отличие iF DESIGN AWARD на церемония в Мюнхен. iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.

„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Съобщение до медиите
 


 

Малки и големи готвят заедно с „Малка сладка“ в ИКЕА


Най-пъстрата и забавна детска готварска книжка „Малка сладка“ отново гостува на ИКЕА със специално събитие, в което децата ще готвят със своите родители. Инициативата е част от многото семейни и готварски приключения в ИКЕА и ще провери как се справят малките и големите в съвместните си опити за приготвяне на вкусотии. Събитието е в събота, 24 октомври, от 11:00 часа, а мястото – до ресторанта на ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

Новият ИКЕА каталог е посветен на живота във и около кухнята


ИКЕА каталог 2016 е изпълнен с нови продуктови предложения, вдъхновение за обзавеждане на дома и находчиви решения за всяко пространство. Тази година ИКЕА поставя акцент върху живота във и около кухнята наред с всички моменти, които прекарваме вкъщи.
Съобщение до медиите
 


 

Първият Център за поръчки на ИКЕА в България отвори врати в град Варна


Първият Център за поръчки на ИКЕА в България отвори врати в град Варна. Проектът е част от стратегията на компанията да улесни достъпа на още повече хора до продуктите за обзавеждане на дома на ИКЕА чрез нови канали за продажба. Центърът във Варна е втората значима стъпка на ИКЕА България в тази посока за 2015 г., след старта на онлайн магазина ikea.bg
през месец април.
Съобщение до медиите
  

ИКЕА представя новата си посока за развитие на бизнеса си с храни и напитки


ИКЕА Храни и напитки започва своята дългосрочна глобална кампания с основен фокус върху по-здравословното хранене и начин на живот. Следвайки визията си да направи всеки ден по-добър за хората, ИКЕА ще предлага по-богата селекция от природосъобразни храни. Първата крачка в тази посока е въвеждането на вегетарианските кюфтенца GRÖNSAKSBULLAR, които се предлагат и в България от 29 април.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА България стартира онлайн магазин


Като част от стратегическите приоритети да бъде все по-достъпна за хората, ИКЕА отвори своя онлайн магазин в България. От 22 април клиентите на шведската верига могат удобно да пазаруват от всяка
точка на страната. В забързаното и високотехнологично съвременно ежедневие, ИКЕА остава вярна на мисията си да предоставя добър дизайн и качествени продукти на достъпни цени за всеки дом. Стъпването на компанията на разрастващия се глобален онлайн пазар е една от най-големите крачки в отговор на световните тенденции и в търсене на максимална близост до всеки клиент.
Съобщение до медиите
 


 

Нов живот за старите книги


В дома ви е пълно с вече прочетени и отдавна забравени детски книжки, които събират прах по рафтовете? Сега можете да им вдъхнете нов живот, като посетите Библиотеката за книжки на ИКЕА, която ще бъде разположена между 9 и 14 декември в книжарницата на Софийския Международен литературен фестивал в мраморното фоайе на
Националния дворец на културата. Там можете да оставите книжка, издадена преди не повече от 15 години, или да закупите нова, а ИКЕА ще се погрижи тя да стигне до дете, което има нужда от нея. 
Съобщение до медиите
 


 

Коледното настроение завлaдява ИКЕА


Празнични вкусотии, коледна музика, шведски традиции и много светлина очакват посетителите на магазин ИКЕА България през декември. За трета поредна година ИКЕА ще посрещне коледните празници с празнично настроение, вкусен аромат на сладки с канела, музика и много светлина. 
Съобщение до медиите
 


 

Креативното осветление у дома – във фокуса на семинар в ИКЕА


Как да използваме светлината, така че да създадем повече хармония и уют у дома? Кои са най-важните принципи за осветяване на помещенията и какви са предимствата на LED осветлението? Отговори на
тези въпроси ще дадат специалистите на ИКЕА на семинара „Нека бъде светлина във всеки #дом”, който компанията организира на 26 ноември.
Съобщение до медиите
 


 

Децата ще създадат сами украсата за Хелоуин в ИКЕА


Едно от най-забавните неща, с които свързваме Хелоуин, освен неизменните страшни костюми и събирането на лакомства, е украсяването на дома за празника. Ето защо, на 31 октомври децата ще имат възможността да развихрят въображението си и да създадат сами оригинални декорации за Вси Светии в рамките на арт-работилница в ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

Световноизвестният детски психолог Алисън Шейфър гостува в ИКЕА


Освен в място за топлина и споделени мигове, домът често се превръща и в арена на борби за надмощие. Правилно ли е да основаваме отношенията си на постоянни борби и победи, или е по-добре да концентрираме усилията си върху това да заработим като един екип? Възможно ли е изобщо родители и
деца да бъдат равноправни партньори в семейството? Върху тези въпроси ще се фокусира световнизвестният детски психолог, лектор и автор на бестселъра „Скъпи, провалих децата” Алисън Шейфър на безплатна лекция за родители в ИКЕА.

Съобщение до медиите
 


 

Мащабна симулация на пожар в ИКЕА България


Мащабна симулация на избухване на пожар се проведе в магазина на ИКЕА България на 25 октомври. Всички присъстващи клиенти бяха евакуирани в реално време, а служителите образуваха жива верига, за да гарантират сигурността на клиентите и достъпа на представителите на всички отговорни институции до обекта. 
Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА България празнува трети рожден ден

18.09.2014
На 20 септември се навършват три години от стъпването на ИКЕА на българския пазар. Мебелният магазин ще отпразнува рождения си ден с изненади за своите клиенти. 
Съобщение до медиите
 


 

Романтична вечер под звездите с ИКЕА


Политически акции, виртуозни скейт изпълнения, бира на пейка с приятели...обикновено това са първите асоциации, които ни идват наум, когато чуем за градинката пред паметника на Съветската армия. За две щастливи двойки обаче, тя се превърна в място за романтична вечер в уютна обстановка, пресъздаваща най-актуалните идеи за обзавеждане от ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА се разположи в центъра на София


От 4 септември столичани могат да разгледат обзавеждането на ИКЕА и да почерпят идеи и вдъхновение за дома не само във фирмения магазин,
а и на открито, в центъра на града. Това стана възможно, след като ИКЕА разположи в градинката пред Паметника на съветската армия три уютно обзаведени стаи - спалня, детска и всекидневна, отразяващи най- новите идеи от ИКЕА. Първите гости бяха посрещнати със сутрешно кафе от екипа на ИКЕА България. До 14 септември всеки минувач може да разгледа интериорите, да и да се наслади на домашен уют по време на забързания работен ден, прелиствайки новия каталог на ИКЕА. Посетителите ще могат да споделят какво означава дома за тях във видео, което ще бъде качено във Vbox7 и в YouTube канала на ИКЕА.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА представя новия си каталог и над 500 по-ниски цени


ИКЕА България намалява цените на над 500 артикула от асортимента си. Намалението обхваща цялата продуктова гама, поставяйки акцент върху артикулите за баня и спалня, които са във фокуса на новия каталог на ИКЕА за 2015 г. Това съобщиха от екипа на ИКЕА България на среща с медиите на 28 август в София, на която бе представен и новият каталог на марката. Новият каталог включва над 2000 продукта за дома, чиито цени могат само да намаляват в рамките на каталожната година*. (от септември 2014 г. до август 2015 г.). 
Съобщение до медиите
 


 

Август е месец на децата в ИКЕА


През целия месец август децата ще имат разнообразни възможности за креативни занимания и забавления в Магазин ИКЕА в София. Всеки уикенд е посветен на различна любопитна тема, която по забавен начин да развие въображението и креативните способности на малките посетители на ИКЕА.
Съобщение до медиите
 


 

Първият ИКЕА Family семинар посреща дизайнера Мая Ганжниеч в София


Младият полски дизайнер Мая Ганжниеч ще гостува на ИКЕА на 20 юни зa първия ИКЕА Family семинар в България. Ганжниеч, един от дизайнерите на лимитираната колекция IKEA PS 2014, ще разкаже за участието си в проекта, обединил 19 млади творци от всички точки на света и за „Дизайна в движение“, или как динамичния начин на живот променя облика на дома.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА празнува 1 юни с уикенд, посветен на децата


Цял уикенд, посветен на децата и техните родители, подготвя ИКЕА България по повод детския празник 1 юни. Програмата за 31 май - 1 юни предвижда лекция за родители на световноизвестния специалист по здравословно хранене Барбара Рен, четене на открито с деца пред Националната библиотека, както и разнообразни игри и изненади за малките посетители на магазина и техните семейства.
Съобщение до медиите
 


 

Шведски и български традиции се пренасят в ИКЕА за детски Великден


Игри, музика и състезания с разнообразни награди за малки и големи ще организира ИКЕА за своите посетители в разгара на великденските празници. Великден е един от най-големите празници на семейството, изпълнен с любими на децата традиции. Ето защо ние ще празнуваме по българските обичаи, същевременно запознавайки децата и техните родители и с типично шведските великденски традиции. 
Съобщение до медиите
 


Разплащателни методи: