Използваме „бисквитки“ - те Ви позволяват да извлечете най-много от нашия сайт. Ако продължите, без да промените настройките си, Вие се съгласявате да получавате „бисквитки“ от сайта на ИКЕА България.
Добре дошли в ИКЕА

Отзоваване на продукти

ИКЕА отзовава плажен стол MYSINGSÖ

24 януари 2017 г.

ИКЕА призовава клиентите, закупили плажен стол MYSINGSÖ преди февруари 2017 г., да го върнат в магазин ИКЕА, където могат да го заменят за подобрен модел или да получат обратно средствата за закупената стока.

Текстилната седалка на стола може да се сваля за пране, след което е възможно артикулът да бъде сглобен неправилно, което крие опасност от падане или прищипване на пръсти. В ИКЕА е постъпила информация за пет случая на разглобяване на плажен стол MYSINGSÖ по време на употреба поради неправилен монтаж. Инцидентите са се случили в САЩ, Австралия, Германия, Дания и Финландия.

Безопасността е основен приоритет на ИКЕА, затова всички наши продукти следва да отговарят на международните и национални разпоредби и съответните стандарти. Плажните столове MYSINGSÖ са преминали необходимите механични, текстилни и химични тестове.

След като получава сигнал за инцидентите, ИКЕА провежда обстойно проучване, в резултат на което дизайнът на стола е подобрен и рискът от неправилно сглобяване е сведен до минимум. Новият модел столове ще бъде наличен в магазин ИКЕА от февруари 2017 г.

Повече информация можете да получите на безплатния ни телефон 0800 45 800

ИКЕА се извинява за евентуалното неудобство.

ИКЕА изтегля превантивно още 6 шоколадови продукта, поради недостатъчна информация на опаковката за наличието на лешници и/или бадеми.

28 юли 2016 г.

ИКЕА информира клиентите, закупили шоколодови продукти CHOKLAD LJUS 100 г, CHOKLAD NÖT 100 г, CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR 180г, GODIS CHOKLADRÅN 168 г, GODIS CHOKLADKROKANT 450 г, CHOKLADKROKANT BREDBAR 400 г, че не са подходящи за консумация от хора с алергия или чувствителност към лешници и бадеми. Следвайки своите високи стандарти за сигурност и качество, ИКЕА реши да изтегли засегнатите продукти от всички пазари.

ИКЕА изтегля шестте шоколадови продукта поради недостатъчна информация на опаковката за възможното наличие на лешници и/или бадеми.

Безопасността е основен приоритет на ИКЕА и затова прилага политика на превантивно изтегляне по цял свят, независимо от действащото местно законодателство. Продуктите са напълно безопасни за всички хора, които не проявяват алергични реакции към лешници и/или бадеми. До момента не е регистриран нито един случай на алергична реакция, свързан с някой от шестте шоколадови продукта на ИКЕА.

ИКЕА приканва клиентите, които са алергични към лешници и/или бадеми, или са засегнати по някакъв друг начин, да върнат въпросните продукти в магазина, където средствата за закупуването им ще бъдат възстановени в пълен размер.

Повече информация можете да получите на безплатния ни телефон 0800 45 800

ИКЕА се извинява за евентуалното неудобство.

ИКЕА изтегля превантивно шоколади CHOKLAD MÖRK 60% и CHOKLAD MÖRK 70%, поради недостатъчна информация на опаковката за възможно наличие на мляко и лешници.

25 юни 2016 г.

ИКЕА информира клиентите, закупили тъмен шоколад CHOKLAD MÖRK 60% и CHOKLAD MÖRK 70%, че възможното наличие на мляко и лешници е недостатъчно ясно обявено на опаковката на продукта. Безопасността е основен приоритет на ИКЕА и затова продуктите се изтеглят превантивно. Продуктите са безопасни за консумация за всеки, който не проявява алергични реакции към съставките.

Безопасността е основен приоритет на ИКЕА и изтеглянето важи за шоколади CHOKLAD MÖRK 60% и CHOKLAD MÖRK 70% от всички партиди и срок на годност. Хора, които са алергични към мляко или лешници, е вероятно да проявят алергична реакция при консумиране на продукта.

ИКЕА приканва клиентите, които са алергични към мляко или лешници, или са засегнати по някакъв друг начин, да върнат въпросните продукти в магазина, където средствата за закупуването им ще бъдат възстановени в пълен размер.

Повече информация можете да получите на безплатния ни телефон 0800 45 800.

ИКЕА ИЗВЪРШВА ПРЕВАНТИВНА ПОДДРЪЖКА НА КАЧЕСТВОТО НА СЪДОМИЯЛНИТЕ

В ИКЕА се отнасяме сериозно към качеството и отношението с клиентите ни.

ИКЕА в сътрудничество с доставчика установи, че при някои от съдомиялните й, закупени през 2014 и 2015 година, един компонент не отговаря напълно на стандартите и изискванията по качеството. Този компонент е датчикът за налягане на водата и функцията му е да регулира количеството вода в съдомиялната. При определени условия, компонентът е възможно да не работи правилно, което може да доведе до спиране работата на съдомиялната или до съобщение за грешка на машината.
Можете да използвате съдомиялната, без да се притеснявате за функционирането й.

Какво да направя?

Отбележете осемцифрения код и четирицифрения код на деня на производство, които ще намерите на стикера от дясната страна на вратата, на пералнята и се свържете с нас на телефон 0800 45 800.

Разплащателни методи: