Добре дошли в ИКЕА

Градинарство вкъщи с VÄXER/KRYDDA   ИКЕА представя иновативната
колекция продукти за отглеждане на
растения във вода. Това позволява
да наберете първите плодове от
труда си след седем седмици.
Разработен в сътрудничество със
селскоспопански учени асортимента
KRYDDA/VÄXER включва всичко от
което се нуждаете за да започнете
да култивирате и отглеждате
своя градина - дори и през зимата!

 

Техниката Хидропоника използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата и добавена светлина. Това означава, че вече можете да имате своя собствена градина, дори в малък апартамент и да се радвате на свежо производство, независимо от сезона.

 
 


“Предизвикателство беше да направим отглеждането на растения с хидропоника толкова лесно, че всеки да успее ...” 


Helena Karlén,

Шведския селскостопански университет 
   

Свежа градина цяла година 

   

След различни тестове и проучвания, успяхме да създадем хидропонен модел на разсадник, който доставя същите естествени хранителни вещества, които семената си набавят от почвата. Лампата играе роля на миниатюрно слънце и помага независимо от времето навън, целогодишно сами да отглеждате свежа продукция от билки и салати. Вкусът е идентичен с вкуса на отгледани по традиционния начин растения. Разбирате го в момента, в който вкусите току-що набраните плодове на труда си. 


Как работи? Вода, светлина и любов. Това е.   

От семето до кълна

Първата стъпка е да изберете семена, които искате да отгледате. Поставете няколко от тях във  пънчета навлажнена каменна вата и сложете в индивидуалните отвори на разсадника VÄXER. Поставете близо до прозорец и изчакайте около седмица. Някои семена изискват малко повече време да покълнат. Когато видите първите две листенца, вече сте готови да пресаждате.  

Основният KRYDDA/VÄXER сет включва всичко за добро начало – семена, пънчета вата, разсадник, тор, каменна пемза, стойка за прикрепяне на светлина и светлинен източник. 

Разгледайте още
 

От кълна до чинията 

Докато растат, младите растения имат нужда от малко помощ. Когато първите листенца се появят, пресадете в разсадни саксии със ситен пълнеж каменна пемза, която задържа вода и кислород близо до корените и поддържа крехките стебла, докато растението достигне зрялост. В зависимост от това какво отглеждате, ще са ви нужни около 7 седмици, за да можете да наберете първите плодове на труда си. Листата на марули и босилек, например, могат да се берат, докато растат. 

Сет за култивиране KRYDDA се предлага в различни варианти на рафтове, което позволява паралелно отглеждане на билки и салати, за да ги имате на масата по всяко време, когато ви потрябват. Включва магнитни табелки за по-лесно следене на производството

Разгледайте още
 

             
“Това е един урок по търпение, отглеждането на растения съвсем не е лесна задача. Изисква се грижа. А това е чудесна възможност за всяко семейство: кой ще разходи кучето и кой ще се погрижи за салата днес. Освен че ни учи да споделяме отговорностите, децата растат с уважение към храната”

Рони Рунесон, продуктов разработчик, ИКЕА 

В сътрудничество с Шведския университет за селскостопански науки 

“Бъдещето на Хидропониката е голямо, защото можеш да отгледаш практически всичко по тези техника.”

Хакан Асп, Асоцииран професор в Шведския селскостопански университет  
 

Разплащателни методи: