Skip to main content
Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Качете снимка
Вижте как работи

Есенна салата с безмесни кюфтенца и бобен сос

Отпразнувайте есенния сезон с тази вкусна есенна салата с красиви цветове, с безмесни кюфтенца, цвекло, моркови, тиквени семки и бобен сос.


На растителна основа


Съставки:

Салата от безмесни кюфтенца
360 g (около 24) безмесни кюфтенца HUVUDROLL
65 г листа спанак
2 бр червено цвекло
2 супени лъжици тиквени семки
3 супени лъжици сушени боровинки
1/2 кг моркови
1/2 ч. л. лют червен пипер
250 г пресни гъби
300 г черно зеле
4 глави шалот
1 скилидка чесън
Копър


Бобен сос
230 г сварен, изцеден бял боб
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици зехтин
1 1/2 супена лъжица лимонов сок
1/2 скилидка чесън
3 супени лъжици пресни билки, нарязани

4 порции
30 мин.


Начин на приготвяне:
  1. Загрейте фурната до 225C.
  2.  Обелете и нарежете морковите. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете с олио, сол и лют червен пипер. Изпечете ги в средата на фурната за 15 минути или докато морковите станат златисти.
  3. Изплакнете боба и смесете всички съставки за соса в блендер. Подправете със сол и черен пипер.
  4. Нарежете гъбите, черното зеле, чесъна и шалота. Загрейте олио в тиган и ги запържете за 5 минути, като разбърквате от време на време. Подправете със сол и черен пипер.
  5.  Нарежете цвеклото на ситно, за предпочитане с мандолина.
  6.  Пригответе безмесните кюфтенца според инструкциите на опаковката.
  7.  Разпределете бобената смес в купички, отгоре сложете листа спанак, сготвените зеленчуци и безмесните кюфтенца и ги поръсете с тиквени семки, сушени боровинки и копър.