Есенна салата с безмесни кюфтенца и бобен сос
Отпразнувайте есенния сезон с тази вкусна есенна салата с красиви цветове, с безмесни кюфтенца, цвекло, моркови, тиквени семки и бобен сос.
Съставки:
Салата от безмесни кюфтенца
360 g (около 24) безмесни кюфтенца HUVUDROLL
65 г листа спанак
2 бр червено цвекло
2 супени лъжици тиквени семки
3 супени лъжици сушени боровинки
1/2 кг моркови
1/2 ч. л. лют червен пипер
250 г пресни гъби
300 г черно зеле
4 глави шалот
1 скилидка чесън
Копър
Бобен сос
230 г сварен, изцеден бял боб
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици зехтин
1 1/2 супена лъжица лимонов сок
1/2 скилидка чесън
3 супени лъжици пресни билки, нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 225C.
- Обелете и нарежете морковите. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете с олио, сол и лют червен пипер. Изпечете ги в средата на фурната за 15 минути или докато морковите станат златисти.
- Изплакнете боба и смесете всички съставки за соса в блендер. Подправете със сол и черен пипер.
- Нарежете гъбите, черното зеле, чесъна и шалота. Загрейте олио в тиган и ги запържете за 5 минути, като разбърквате от време на време. Подправете със сол и черен пипер.
- Нарежете цвеклото на ситно, за предпочитане с мандолина.
- Пригответе безмесните кюфтенца според инструкциите на опаковката.
- Разпределете бобената смес в купички, отгоре сложете листа спанак, сготвените зеленчуци и безмесните кюфтенца и ги поръсете с тиквени семки, сушени боровинки и копър.