Добре дошли в ИКЕА

ИКЕА обяви тазгодишните победители от конкурса за детска рисунка

 

Творенията на 6 деца ще бъдат произведени като плюшени играчки с мисия

 

15 февруари 2019

 

За пета поредна година децата от цял свят се включиха в състезанието на ИКЕА, за да дадат шанс на играчката на мечтите им да се превърне в реалност. Тази година в конкурса са участвали 87 000 невероятни рисунки, като 6 избрани творби ще бъдат произведени като колекция плюшени играчки SAGOSKATT и ще бъдат пуснати в продажба през есента в магазинната мрежа на ИКЕА по цял свят като част от кампанията „Let’s Play” 2019.


SAGOSKATT е лимитирана колекция от плюшени играчки, проектирани от деца за деца. Тя е част от ежегодната кампания на ИКЕА "Let’s Play", която насърчава всеки да играе повече. Всички приходи от продажбите на SAGOSKATT се даряват на местни  благотворителни организации, които защитават правата на децата да играят и да се развиват. Чрез този механизъм децата, по чиито рисунки се произвеждат играчките, помагат на други деца да получат повече възможности да играят.


Жури от ИКЕА Швеция избира победителите. Решението винаги е трудно и всеки път те  са изумени от рисунките, които виждат, тъй като конкурсът демонстрира уникалното творчество, което толкова много деца притежават. „Когато правим селекцията, търсим основни неща като уникалност на рисунката, какво ще представи тя на децата, дали е възможно да бъде произведена. Важно е и как ще кореспондират играчките помежду си, за да се получи най-добрата селекция за тазгодишната колекция. Това, което се откроява е творчеството - имаше толкова много уникални и великолепни рисунки“, каза Бодил Фритьофсон, отдел Разработка на продукти в ИКЕА за деца.


А ето го и избора на журито:


1. Риана, 11 г., Кипър

“Този робот е много готин. Представих си го като микс от технологии и плюшена играчка. Той е много добър приятел и обича да се гушка.”

Рисунка на робот от Риана, 11 г., Кипър

2. Клаудия, 6 г., Испански острови

“Този висок сладък жираф с опашка-дъга е толкова дружелюбен. Той ще бъде чудесен приятел на много деца.” 

Рисунка на жираф от Клаудия, 6 г., Испански острови

3. Томас, 9 г., Гърция

“Това синьо чудовище е просто очарователно. Изглежда така сякаш всеки момент ще извика: „Здравей! Обичам те!”

Рисунка на синьо чудовище от Томас, 9 г., Гърция

4. Дарен Винг Хей, 5 г., Хонг Конг, Китай

“Пренасям дъгата през целия път от небето до Земята – и тя идва плюшена и с топли чорапки.”

Рисунка на дъга от Дарен Винг Хей, 5 г., Хонг Конг, Китай

5. Нур, 7 г., Йордания

“Големи, любвеобилни очи и меки, пухкави уши. Тази малка мишка е винаги готова за парти и ще развесели всяко дете с щастливите си очи и букет от балони.”

Рисунка на мишка от Нур, 7 г., Йордания

6. Килиан, 9 г., Германия

“Това е едно много дружелюбно чудовище с розов език, който виси от устата му. Винаги е готово за прегръдка.” 

Рисунка на зелено чудовище от Килиан, 9 г., Германия

Разплащателни методи: