Добре дошли в ИКЕА

Отзоваване на продукти

ИКЕА изтегля превантивно SÖTSAK SKUMTOPP, мек сладкиш с маршмелоу, 180 г, поради недостатъчна информация за алергена мляко в списъка на съставките

София, 12.03.2019 г.

SÖTSAK SKUMTOPP мек сладкиш с маршмелоу

ИКЕА изтегля превантивно SÖTSAK SKUMTOPP, мек сладкиш с маршмелоу, 180г, поради недостатъчна информация за мляко (потенциален алерген за хора, чувствителни към мляко) в списъка на съставките.

Безопасността на храната е основен приоритет на ИКЕА и ние искаме да уверим своите клиенти, че SÖTSAK SKUMTOPP мек сладкиш с маршмелоу със срок на годност между 12.03.2019 и 18.04.2019 се изтегля от пазара. Призоваваме клиенти, които са алергични или имат непоносимост към мляко или млечни продукти, да върнат SÖTSAK SKUMTOPP в най-близкия магазин на ИКЕА срещу възстановяване на сумата в пълен размер.

Клиентите винаги трябва да бъдат уверени, че храната, продавана и сервирана в ИКЕА, е безопасна за консумация. ИКЕА изтегля SÖTSAK SKUMTOPP, мек сладкиш с маршмелоу, 180г, поради недостатъчна информация за алерген мляко (потенциален алерген за хора, чувствителни към мляко) в списъка на съставките.

Продуктът съдържа суроватка на прах, която се извлича от мляко и това може да доведе до възможен здравословен проблем за хора с алергия или непоносимост към мляко и млечни продукти.

Продуктът е напълно безопасен за хора, които не са алергични и нямат непоносимост към мляко и млечни продукти. Призоваваме клиенти, които са алергични или имат непоносимост към мляко или млечни продукти, да върнат SÖTSAK SKUMTOPP в магазин ИКЕА срещу възстановяване на сумата в пълен размер. Не е необходимо предоставянето на касов бон.

ИКЕА се извинява за евентуалното неудобство.

Повече информация може да получите на безплатния телефон 080045800.

ИКЕА изтегля превантивно разтегателнa маса в бяло

27 ноември 2018 г.

Бяла маса GLIVARP Бяла разтегната маса GLIVARP

20334700 GLIVARP разтегателна маса

50334708 GLIVARP разтегателна маса

ИКЕА приканва потребителите, които са закупили съответната маса в един от двата налични размера (125/188x85см и 125/115x70см) след февруари 2017, да я върнат в магазин ИКЕА, където средствата за закупуването й ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да я заменят с друг сходен продукт. Не е необходимо да представяте касова бележка срещу възстановяване на сумата или замяна на продукта.

Безопасността е основен приоритет на ИКЕА, затова всички наши продукти следва да отговарят на международните и национални разпоредби и съответните стандарти. Въпреки това, ИКЕА бе уведомена за няколко случая, в които разтегателната част на разтегателна маса в бяло GLIVARP се е откачила от опорните релси и е паднала, с риск да предизвика евентуални наранявания. Въпреки че вероятността това да се случи е малка, ИКЕА изтегля превантивно бялата маса GLIVARP в двата налични размера.

Изтеглянето не засяга разтегална маса от стъкло GLIVARP.

Повече информация можете да получите на безплатния телефон на ИКЕА 0800 45 800.

Извиняваме се за евентуалното неудобство!

Разплащателни методи: