Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

6+ месеца

UPPSTA, играчка с формички, 105.139.00

UPPSTA

играчка с формички

105.139.00

23,90 лв
120 точки
Сравнение
UPPSTA, кофички за игра, 705.138.84

UPPSTA

кофички за игра

705.138.84

4,99 лв
25 точки
Сравнение

Бебето на 6 месеца вече е със сравнително добре изградено умение да хваща предмети и започва да търси функция в играчките: да издават звуци, да се подреждат една в друга, да се пъхат в специални отвори, да могат да се хвърлят. За да отговорят на нуждите в този период от развитието им, дизайнерите на ИКЕА разработиха артикули, съобразени с всички специфики на тази възраст.

Какви са подходящи за бебе на 6 месеца

Между 4-тия и 7-мия месец бебетата започват опитите си да седят самостоятелно, което е предпоставка да започнат да си играят с по-сложни играчки. Такива могат да са:

• С формички и дупки;
• Кофички за игра;
• Меки книжки.

Играчките с дупки и формички развиват много добре фината моторика на пръстите. Оборудвани са със специални отвори, в които детето да пъха различно оформените елементи и по този начин заучава на базово ниво формите (квадрат, кръг, триъгълник). Произведени от пластмаса, елементите за пъхане са безопасни както за непосредствена игра, така и за хвърляне, което бебетата много обичат.

Кофичките са сред любимите предмети за игра на малките. Оцветени в ярки и грабващи окото цветове, с плавни линии и форми, те помагат на децата да фокусират вниманието си, да ги подреждат в кула или да ги комбинират по друг начин. Друго предимство е, че могат да се използват при игра с пясък, защото пластмасовият материал се почиства лесно. Всяка кофичка в комплекта е с различен цвят и оребряване, за още по-пълноценно стимулиране на детските очи и ръце.

Меките книжки са особено подходящи за бебета над 6 месеца, защото развиват тактилните умения. Големите и прости форми вътре в тях са направени от различни материи, за да задържат интереса на фокус и за да може детето да придобие по-богат набор от усещания в ръчичките. Някои от „страниците“ издават звук при мачкане, което допълнително стимулира действия, докато си играе с нея.

Играчки за баня

Къпането на детето е голямо удоволствие и за него, и за родителите. Естествената детска радост от водата трябва да се надгради и развие с играчки за баня. С тях то може да плиска вода, да я прелива от съд в съд или да ги остави да плуват около него. Ярките цветове ще привличат вниманието му, а облите форми ще помогнат на детските ръчички да ги захващат по-добре.

Специално проектирани без остри ръбове и отвори, в които да се заклещят пръстите, всички артикули за игра на ИКЕА са доказано безопасни за децата.

Изберете от ikea.bg и поръчайте онлайн

В онлайн каталога на ikea.bg ще откриете всички налични играчки. В добре оформения и интуитивен сайт ще изберете нужното, с лекота ще направите поръчка, а доставката до адрес ще се случи до няколко дни. Играчките на ИКЕА са здрави, красиви и безопасни, затова и са предпочитани от всички деца, а добрите им цени ги прави предпочитани и от родителите.

 

Приложение IKEA Bulgaria:

Последвайте ни: