Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Крачета за легла

BURFJORD, крак, 4 бр. в к-т, 402.996.87

BURFJORD

крак, 4 бр. в к-т

402.996.87

40,00 лв
200 точки
Сравнение
SULTAN, Подпорен крак, 459.320.80

SULTAN

Подпорен крак

459.320.80

10,00 лв
50 точки
Сравнение
BRYNILEN, крак, 4 бр. в к-т, 602.996.91

BRYNILEN

крак, 4 бр. в к-т

602.996.91

40,00 лв
200 точки
Сравнение
BJORLI, крак, 4 бр. в к-т, 702.996.95

BJORLI

крак, 4 бр. в к-т

702.996.95

30,00 лв
150 точки
Сравнение
BRENNASEN, крак, 4 бр. в к-т, 202.996.88

BRENNASEN

крак, 4 бр. в к-т

202.996.88

30,00 лв
150 точки
Изчерпано в онлайн магазина
Сравнение

За да може леглата да стоят здраво и сигурно, трябва да използвате висококачествени поддържащи крака. Не всички опции за мебели имат опори, но с помощта на ИКЕА можете да откриете най-подходящите за вашето легло. Разгледайте каталога на сайта ikea.bg и изберете перфектния продукт за вас. Освен онлайн можете да направите и вашите поръчки в някои големи градове в България като София, Варна, Бургас, Пловдив, където ще откриете уникални продукти на достъпни цени.

Какви функции изпълняват краката за легло

Нека да разберем какви функции изпълняват краката и на какви изисквания трябва да отговарят. При производството на мебели често се използват специални опори. Използването им осигурява редица важни предимства както при единичните така и при двойните легла:

  • стабилност – ако подпорите са здрави, тогава те няма да позволят на леглото да се накланя или люлее и ще осигурят неподвижна упора. Важно е да работите внимателно с конструкцията, за да избегнете деформация, защото дори ако един от елементите е огънат или счупен, стабилността ще пострада значително, а натоварването на другите ще бъде по-голямо;
  • има възможност за регулиране на височината – този аспект е от значение само в случаите, когато в леглото ви са монтирани регулируеми опори. Те ви позволяват да променяте позицията на повърхността в диапазона от 5 до 10 см, което е напълно достатъчно, за да се приспособите към антропометричните данни на хора с различна височина;
  • подпорите фиксират рамката – техният брой се избира в зависимост от натоварването, което се поставя върху конструкцията. Най-често четири елемента са достатъчни в ъглите на конструкцията, но ако имате масивна двойна версия от дърво, тогава в нея могат да се монтират повече крака и те са разположени както в краищата, така и в средата;
  • мебелите на крака са по-удобни и функционални – първо, много по-лесно е да се носи от място на място, тъй като можете свободно да пъхнете ръцете си под дъното. Второ, в долната част на опорите винаги има специални дистанционери, които предотвратяват повреда на пода, благодарение на които дори можете да преместите леглото върху равна повърхност, без да се страхувате, че ще остави драскотини.

Краката придават на мебелите по-привлекателен вид. В някои интериори те са важен елемент от декора и предават желаното настроение. Има много видове, така че можете лесно да изберете правилното решение особено след като повечето модели вече имат опори, които са подбрани според стила и се вписват перфектно в дизайна.

Как да изберете крака за легло

В IKEA предлагаме както единични, така и комплекти от крака за легла, изработени от различни материали. Благодарение на голямото разнообразие, можете да изберете подходящ дизайн за интериора на вашата стая, който да пасне идеално на мебелите. От друга страна, регулируемите модели ви позволяват да коригирате височината, за по-голямо удобство.