Добре дошли в ИКЕА

Време е за игра, време е за добри дела

КАМПАНИИ ЗА ДОБРА КАУЗА

Кампания "Хайде да играем! Важно е за всички нас"


Чрез нашата кампания "Хайде да играем! Важно е за всички нас" искаме да покажем, че играта е основна нужда, а не лукс. Игрите са основна част от живота не само за децата, но и за всички нас. Защо? Защото когато играем, ние общуваме с другите, творим, разпускаме и се зареждаме с нови сили, забравяме за проблемите от ежедневието и откриваме нови неща от света около нас.

Ние знаем какво е играта, защото изучихме, проверихме и анализирахме как тя се случва, какво й пречи и как играят различните култури. Публикувахме тези открития под заглавието "Доклад за детските игри" (2017), който заедно с предишните ни два доклада на тази тема (2010, 2015), представлява най-голямото проучване в света на тема игри.

По време на кампанията през ноември и декември, нашият магазин ще бъде вълнуващо място за игра - тъй като искаме да играеш повече и да видиш как някои простички и лесни игри правят живота по-забавен. Създадохме и мини помощник със забавни дейности за теб и децата ти, за да те вдъхновим да играеш повече. Надяваме се, че ще се присъединиш към нас и ще откриеш колко е лесно да продължиш да се забавляваш вкъщи.


Виж „Игрите и ние – ИКЕА Мини помощник“ (PDF)

Разгледай пълния "Доклад за игрите '17" тук (PDF)

Нашият вълшебен конкурс за рисуване на мечтана играчка и колекцията SAGOSKATT - благотворителност и пак благотворителност


Направена от деца, за да помогне на други деца, симпатичната колекция от меки плюшени играчки SAGOSKATT е отново тук. Това семейство от забавни приятелчета е въплъщение на играта с цел: сумата от всички закупени плюшени играчки SAGOSKATT се дарява за местни благотворителни проекти, за да се осигури възможност на всяко дете да играе и да се развива.

Тази година колекцията се състои от розов еднорог, живеещ в облаците; акула в цветовете на дъгата, пътешестваща из моретата; хитро синьо чудовище; таралеж-динозавър, което обича тропически плодове; и тюленче на точки, което си играе с малка рибка.

Тазгодишният Вълшебен конкурс по рисуване на ИКЕА за дизайн на играчките за следващата година се провежда в момента, затова каним всички малки художници на възраст до 12 години, деца на участниците в програма IKEA FAMILY, да участват в него от 01 до 18 ноември 2018 г. Най-уникалните творения ще бъдат пресъздадени в истински играчки, ще се продават във всеки магазин ИКЕА и ще вдъхновяват децата по света да продължават да играят.


Научи повече за Вълшебния конкурс по рисуване тук

Детската игра - тяхно право и основна нужда


Играта ни помага да развиваме важни умения като работа в екип, поемане на рискове и стабилност под стрес. Тя е толкова важна, че в Конвенцията на ООН за правата на детето е записано, че всяко дете има право да играе. И въпреки това милиони деца по света са възпрепятствани да упражнят своето основно право да играят и да се развиват в безопасна и сигурна среда.

Чрез нашата кампания "Време е за игри и добрини" фондацията на ИКЕА си партнира с шест водещи организации - Handicap International, Room to Read, Save the Children, Special Olympics, UNICEF и War Child, за да осигури дори и на децата в най-трудно положение безопасно място, където те могат да играят, да се развиват и просто да се наслаждават на детството си. Благодарение на тяхната работа 150 000 деца се радват на правото си да играят.


Разплащателни методи: