Добре дошли в ИКЕА

За ИКЕА

Добре дошли в кухнята на ИКЕА

Ние сме компания, водена от дълбоки ценности, и за нас животът у дома е страст. Всеки продукт, който създаваме, олицетворява идеята ни да направим дома по-добро място.


БИЗНЕС КОНЦЕПЦИЯ

 

Визия и бизнес идея

 „Да направим всеки ден по-добър за хората“ – това е визията на ИКЕА. Бизнес идеята ни е „да предлагаме широка гама от функционални мебели и аксесоари за дома с добър дизайн на толкова ниски цени, че възможно най-много хора да могат да си ги позволят“.
Даваме всичко от себе си, за да предложим на клиентите си качество на достъпна цена, като оптимизираме цялата си верига на стойността, изграждаме дългосрочни партньорства с доставчиците, инвестираме във високоавтоматизирано производство и произвеждаме големи обеми. Визията ни също така надхвърля границите на обзавеждането на дома. Стремим се да направим всеки ден по-добър за всички хора, върху които нашият бизнес оказва влияние.

УСТОЙЧИВ РАСТЕЖИнвестиция за бъдещетоОсновният финансов принцип на ИКЕА е растеж чрез собствени ресурси. С други думи, преди да похарчим средствата, трябва да си ги спечелим. По този начин имаме възможността да правим дългосрочни инвестиции за бъдещето.
Основата на нашия растеж е визията на ИКЕА. Искаме да сме сигурни, че ИКЕА е достъпна, за да могат повече хора да направят всеки ден по-добър. Реинвестираме основната част от печалбата си в съществуващи и в нови магазини на ИКЕА, както и в разработване на нови продукти, устойчиви решения и постоянно намаляване на цените за клиентите ни.
  Качество на достъпни цени

За да достигнем повече хора, стоките ни трябва да са с добро качество и да са достъпни. Проектираме ги, като имаме предвид нуждите на клиентите си. Научете повече в секция Демократичен дизайн.

  Когато хората растат, расте и ИКЕА

Сътрудниците ни са съществен елемент от продължителния ни растеж. За нас всеки човек е талант с възможност за развитие. Вижте всички свободни работни места.

Партньори в развитието

Концепцията на ИКЕА се прилага във всеки аспект от нашия бизнес – от дизайна, снабдяването, опаковането и диструбуцията до бизнес модела ни. Затова търсим надеждни партньори,  които споделят нашите ценности и с които заедно да се развиваме.

Научете повече за възможностите на ИКЕА за нови партньорства с доставчици.
  

Ингвар Кампрад
, старши съветник и основател

„Прецених, че фондовата борса не е удачен вариант за ИКЕА. Знаех, че само дългосрочната перспектива може да подкрепи плановете ни за развитие и не исках ИКЕА да стане зависима от финансови институции.“.

 

Разплащателни методи: