Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Работа в ИКЕА

"Бъди себе си с нас” и открий възможностите за работа в ИКЕА

В ИКЕА обичаме да вършим нещата по малко по-различен начин и да се забавляваме в процеса на работа. Ние вярваме в хората, затова, каквото и да правим, винаги поставяме нашите колеги и клиенти на първо място.

КОИ СМЕ НИЕ?

Компания с позитивен дух

ИКЕА е световен лидер в търговията с обзавеждане за дома с 384 магазина в 48 държави. Започваме своята дейност в България чрез „Хаус Маркет“, която е част от холдинга Фурлис Груп. Към момента оперираме 5 магазина в Гърция, един в Кипър и един в България, 5 Центъра за поръчки в Гърция и един в България, както и електронен магазин във всяка държава.

Да работиш с нас, е като да работиш със своите приятели. Културата ни се основава на споделен дух, ентусиазъм и забавление. И винаги търсим хора, които споделят нашето позитивно настроение и ценности.

ИКЕА Култура и ценности

Задружност

Задружността е в сърцето на културата на ИКЕА. Всеки е важен, всеки е чут и всеки има принос. Ние сме приобщаващи, грижещи се един за друг, признателни  и доверяващи се един на друг в дух на скромност, честност и взаимно уважение.

Грижа за хората и планетата

Ние искаме да имаме позитивно влияние върху хората и планетата, като предлагаме голямо количество продукти, създадени по устойчиви методи и като използваме нови концепции, материали и технологии за производство. Ние помагаме на хората да водят по-природосъобразен живот у дома чрез продукти, които спестяват вода и енергия, консервирана храна и минимално количество отпадъци.

Икономичност

Ние непрекъснато предизвикваме себе си и другите, за да правим повече от по-малко, без това да означава компромис с качеството, функционалността, устойчивостта или външния вид. Всеки ден и навсякъде ние даваме най-доброто от себе си, за да открием и премахнем ненужните разходи на всички нива.
Както Ингвар казва: „Пилеенето на ресурси е една от най-големите болести на човечеството.“

Простите решения

Прости решения, директно и земно поведение – това е част от нашето смоландско наследство.
В нашия свят,  простите решения означават ефективност и извършване на това, което е естествено. Ние казваме „не“ на сложните решения.

Промяна и усъвършенстване

Каквото и да правим днес, ние сме способни да го направим малко по-добре утре. Силен стремеж към положителни промени, винаги с мисъл за хората е една от основните движещи сили за нашия успех.
Ние виждаме в предизвикателствата възможности за иновация и напредък.

Смелостта да бъдем различни

С нашия „весел и бунтарски“ дух ние предизвикваме статуквото и сме пионери на позитивните промени в нашата индустрия, понякога дори и в целия свят. Ние сме нетърпеливи активисти, движени от любопитство, ентусиазъм и желание да направим всеки ден до-добър за хората.

Поемане и възлагане на отговорност

Поемането на отговорност дава поле за изява на качества, като инициативност, умение за вземане на решения и последователност.
Ние не се страхуваме да възлагаме отговорности на хората още от началото  на тяхното постъпване в ИКЕА. Ние вярваме в овластяването  на онези, които желаят да израстват. Всеки един от нас расте толкова повече, колкото по-големи и сложни са възложените му отговорности и задачи.

Лидерство чрез личен пример

Когато правим (или не правим) нещо, ние даваме личен пример. Силната култура на ИКЕА трябва да вдъхновява всеки от нас да поема тази отговорност, да бъде движеща сила за позитивна промяна в името на хората, общността и планетата, както локално, така в глобален план. Нашата култура ни вдъхновява да развиваме и да провокираме околните, така че те да правят повече.

Олег Алексиев

Ръководител екип Храни и Напитки
в IKEA Варна

"Не вярвах, че мога да намеря място като ИКЕА, където идвам с желание на работа."

Павлина Лозева

Специалист управление на човешките ресурси

"ИКЕА е компанията, която ми даде възможността да работя това, което обичам, заедно с хора, с които споделяме общи ценности и преследваме общи цели."

Огнян Илиев

Ръководител звено – мека мебел

"В живота няма нищо случайно, всичко което се случва с нас се случва в нужното време и на правилното място. Аз смятам, че намерих моето място."

Георги Стоянов

Ръководител звено – ресторант

"Започнах работа в ИКЕА през 2011, тогава все още бях студент и си търсех почасова работа. ИКЕА се оказа много подходящо работно място за студенти, а година по-късно получих възможността да работя и да се развивам по специалността си."

НАШЕТО РАБОТНО МЯСТО

Компания, в която имаш място

Да работиш в ИКЕА, означава, да си част от вдъхновяваща, интересна и динамична среда. Ние сме най-големият мебелен магазин в света - със 135,000 служители и филиали в 43 страни. Но работим така, че да не бъдем подвластни на бюрокрацията.При нас винаги можеш да бъдеш себе си. Всъщност ние активно го насърчаваме!

В ИКЕА ние уважаваме своите различия и сме отворени към идеите и приноса на всички служители. Така че, работейки в която и да е ИКЕА в света, ще срещнеш хора с различен опит, специални умения и чувство за хумор.

Дай своя принос!

В ИКЕА ти имаш глас! Ние ценим хората, които споделят идеи си за това как да вършим нещата по-добре. Щастливи сме, че имаме колеги, които се отличават с предприемчив дух и полагат усилия, за да превърнат ИКЕА в още по-добро работно място.

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Няма типична кариера в ИКЕА.

Предлагаме много възможности за обучение и кариерно развитие в ИКЕА. Насърчаваме колегите си да кандидатстват за различни позиции. Много от тях променят длъжността си по няколко пъти в кариерата си. Можеш да начертаеш своя професионален път, спрямо собствените си планове и цели.

Ние вярваме, че всеки в ИКЕА заслужава да се развива. Защото, когато ти растеш, ИКЕА също расте. За да започнеш да се развиваш в ИКЕА, разгледай свободните ни позиции.

Обслужване на клиенти

Ние изпълняваме различни роли. Работим, както вътре, така и извън нашия магазин: от рецепцията до касата, през замяна и връщане до контактните центровете.

Маркетинг

Нашата мисия е да надграждаме марката ИКЕА, да вдъхновяваме хората да посещават магазините ни и да откриват стойност в това, което им предлагаме.

Ресторант (ИКЕА Храни и напитки)

За тези, които имат специално отношение към храната, предлагаме различни позиции в ИКЕА Ресторант, Бистро и Магазин за шведски храни.

IT

Подкрепяме ИКЕА с най-добрите бизнес решения. IT отделът предлага не само технологии, но и бързи и оптимизирани услуги за потребителите.

Човешки ресурси

Ние се грижим за подбора, обучението и допълнителните придобивки на нашите служители. Работата ни включва да развиваме и вдъхновяваме многобройните си колеги, както и да привличаме нови личности в голямото семейство на ИКЕА.

Логистика

Грижим се продуктите да стигнат от доставчика до клиента по най-добрия и бърз начин. Затова сме толкова добри в опаковането на продуктите в плоски пакети!

Продажби

Обичаме да си помагаме и заедно да постигаме повече продажби. Затова се стремим да познаваме асортимента от продукти, както и принципите на пазаруване в магазина.

Комуникация и интериорен дизайн

Използвайки стратегически таланта си ние вдъхваме живот на хиляди продукти ИКЕА в магазина и извън него.

НАШИТЕ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ

Да работиш с нас има много предимства

Ние сме компания, която се грижи за своите служители. За нас е важно да се чувстваш като важен и ценен член на екипа. Без значение каква позиция заемаме в ИКЕА, всеки от нас има принос за непрекъснатия прогрес на компанията. Така че, където и да работиш, ще разполагаш с различни социални придобивки:

 • Ваучери за храна
 • Отстъпка при пазаруване в магазини ИКЕА и Интерспорт
 • Годишен бонус, обвързан с представянето на магазина
 • Допълнително здравно осигуряване
 • Храна на преференциални цени в ресторанта за служители
 • Безплатен достъп до лекар, намиращ се в магазина, веднъж седмично
 • Ваучери за почивка от вътрешни инициативи
 • Ваучер при раждане на дете
 • Ваучер при сключване на брак
 • Ваучер за децата отличници на нашите служители
 • Ваучер за новоприет студент – дете на наш служител
 • Стипендия на ФУРЛИС ГРУП – „Аз уча със стипендия“