Списъкът с любими продукти е празен.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ НА КЛИЕНТА

 

Дружество с наименование „ХАУС МАРКЕТ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД, регистрирано в българския Търговски регистър при Агенцията по вписванията, с ЕИК: 200204065, седалище и адрес на управление: Република България, гр. София, район Витоша, ул. „Околовръстен път“ № 216, наричано по-нататък „ние“, „Дружеството“ или „нашето Дружество“ (администратор на данни), събира Вашето фамилно и собствено име, номера на Вашия мобилен телефон, Вашия адрес на електронна поща (имейл адрес), както и пощенския код и адрес, където се намира имотът, в който е пространството за обновяване съгласно Вашата заявка за услугата „Съвети за обзавеждане на дома“. Тези лични данни са подходящи, свързани със и ограничени до необходимото във връзка с горепосочената цел, не се обработват по-нататък по начин, който е несъвместим с тази цел, и се прилагат подходящи технически и организационни мерки за тяхната защита и сигурно обработване срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане. При плащане с кредитна/дебитна карта, ще бъдете прехвърлени към безопасна среда за транзакции, където от Вас ще бъде поискано да предоставите всичките данни относно Вашата карта. Нашето Дружество не запазва тези данни относно кредитна/дебитна карта.

 

За да предостави услугата „Съвети за обзавеждане на дома“, нашето Дружество използва специализирани служители и външен партньор, който може да направи необходимите измервания и снимки от Вашето пространство. Освен това, използваме трета страна, която комуникира с Вас, за да проследи предоставянето на услугата и Вашето цялостно удовлетворение като клиент от тази услуга. Тези лица – „обработващи лични данни“, са договорно обвързани с нашето Дружество по отношение на конфиденциалността на данните Ви и спазването на правната рамка относно защитата на данните. Имате възможност и сами да направите измерванията и съответно да ни уведомите. В този случай ние ще използваме само измерванията, които ще ни изпратите, поради което е необходимо да бъдете възможно най-прецизни, тъй като нашите предложения ще се основават на тези измервания и ние няма да носим каквато и да било отговорност за грешки, направени поради грешно измерване. В рамките на услугата „Съвети за обзавеждане на дома“ ще трябва да посетите нашия магазин два (2) пъти. Ако желаете, би могло едно от двете или и двете посещения, да се проведе/проведат онлайн, по-специално чрез услугата Майкрософт Тиймс (Microsoft Teams), по време на което ще можете да покажете своето пространство на наш консултант, като използвате камерата на Вашето мобилно устройство, преносим или настолен компютър. Следва да се уточни, че в този случай няма да се извършва записване на осъществяваната комуникация, но би могло да бъдете помолени да направите снимки от Вашето пространство, за да бъде предоставена услугата по най-добрия възможен начин. В случай, че изберете и двете посещения да се осъществят чрез Майкрософт Тиймс (Microsoft Teams) или това да се отнася само за второто посещение, предложеният списък за пазаруване на мебели, за който сте се съгласили, ще Ви бъде изпратен по електронна поща (имейл).

Дружеството не контролира предоставянето на услугата Майкрософт Тиймс (Microsoft Teams) и не носи отговорност във връзка с нейното предоставяне, условия за ползването й и изявления/политики относно личните данни, касаещи тази услуга. Дружеството не носи отговорност за обработването на лични данни, извършвано от доставчика на услугата Майкрософт Тиймс (Microsoft Teams). Преди да използвате услугата Майкрософт Тиймс (Microsoft Teams) препоръчваме да се запознаете с  условията за ползването й и с изявленията/политиките относно личните данни, касаещи тази услуга.

 

Предложението за обзавеждане (интериорният проект и списъкът с продукти), създадено конкретно за Вашето пространство, заедно с Вашите лични данни, ще бъдат запазени за период от шест (6) месеца от датата, на която ни предоставите данните си, ако не продължите с извършването на покупката, а в противен случай – за две (2) години от датата, на която ни предоставите данните си. Ако предложенията за обзавеждане на дома са приложени, нашето Дружество има право да показва на своя уебсайт и своите страници в социални медии снимки на пространството, стига да ни дадете съгласието си. Тези снимки няма да включват лица и лични данни.

 

Можете по всяко време да упражнявате правата си във връзка с личните си данни, както те са предвидени в относимото законодателство: коригиране и актуализиране на данни, частично или цялостно изтриване на данните („право да бъдеш забравен“), право на възражение срещу или ограничаване на обработването на данни, преносимост на данните, право на възражение срещу автоматизирано вземане на индивидуални решения, както и оттегляне на дадено съгласие. Съответното искане може да бъде подадено по електронна поща (имейл) на електронен адрес dpo@ikea.bg или по телефона на тел. номер 080045800. Дружеството предприема всички възможни мерки, за да изпълни съответното искане в рамките на (1) един месец от датата на валидното му подаване, с изключение на случаите на неизпълнение или частично изпълнение на искането, когато това е необходимо за спазването на законово задължение на Дружеството или за изпълнението на договорните задължения на Дружеството към клиента или за разумните легитимни интереси, преследвани от Дружеството. Оттеглянето на дадено съгласие не засяга законосъобразността на обработване въз основа на съгласието, преди то да бъде оттеглено.

 

В случай, че смятате, че не сте доволни от отговора ни или от начина, по който обработваме Вашите лични данни, имате право да подадете жалба до компетентния надзорен орган (в Република България това е Комисията за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2; електронна поща: kzld@cpdp.bg; уебсайт: www.cpdp.bg).

 

Използване на снимки: Клиентът изрично се съгласява с използването на снимки от „ХАУС МАРКЕТ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД относно прилагането на неговите предложения за обзавеждане (снимки на помещението/неговото обзавеждане, които са направени преди и/или след обзавеждането, във връзка с услугата „Съвети за обзавеждане на дома“), без да се включват лични данни, както следва: показването на снимките на уебсайта на „ХАУС МАРКЕТ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД и профилите му в социални медии.

 

За да се запознаете с Общата политика за личните данни, натиснете тук.