![](/files/Services/people.svg)
10 порции
![](/files/Services/clock.svg)
90 мин.
Съставки:
Лесна шоколадова торта „Великденско зайче“
3 бр. KAFFEREP шоколадов кейк
Шоколадов мус
200 г CHOKLAD MÖRK черен шоколад 60%
4 жълтъка
400 мл течна сметана за разбиване
Шоколадов ганаш
200 г CHOKLAD MÖRK черен шоколад 60% 150 мл течна сметана за разбиване
25 г масло
Декорации
1 бр. зайче от млечен шоколад VÅRKÄNSLA
1 пакет яйца от млечен шоколад VÅRKÄNSLA пресни горски плодове
Начин на приготвяне:
- За да направите шоколадовия мус, нарежете шоколада на едро и го разтопете на водна баня.
- Смесете един по един жълтъците в шоколада. Разбъркайте добре всяко яйце, докато сместа се сгъсти.
- Разбийте сметаната. Разбъркайте 1/3 от сметаната с шоколадовата смес. После добавете останалата сметана и разбийте до гладкост. Оставете в хладилника за 10 минути или докато стегне шоколадовият мус.
- Извадете два шоколадови кейка от фризера и ги поставете с горната част надолу върху хартия за печене. Изсипете 1/3 от шоколадовия мус върху всеки кейк и го разпределете равномерно. Поставете в хладилник за около 1 час.
- За да направите шоколадовия ганаш, нарежете на едро шоколада. Загрейте сметаната в тенджера и добавете шоколада. Махнете тенджерата от котлона и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Прибавете маслото и бъркайте, докато получите лъскава, мека шоколадова маса.
- Извадете двата шоколадови кейка от хладилника и третия кейк - от фризера. Поставете един върху друг двата кейка, които бяха в хладилника. Отгоре върху тях сложете третия кейк, който беше във фризера. Така ще получите трипластова торта. Използвайте останалия шоколадов мус, за да загладите страните на тортата.
- След това намажете цялата торта с шоколадов ганаш. Поставете в хладилника до сервирането ѝ.
- Украсете тортата с шоколадовото зайче, пресните горски плодове и великденските бонбони.