Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Спално бельо 8-12

MOJLIGHET, плик за завивка и калъфка, 150x200 см, 104.236.88

MOJLIGHET

плик за завивка и калъфка, 150x200 см

104.236.88

29,90 лв
150 точки
Сравнение
SANGLARKA, плик за завивка и калъфка, 150x200 см, 304.269.97

SANGLARKA

плик за завивка и калъфка, 150x200 см

304.269.97

79,90 лв
400 точки
Сравнение
STILLSAMT, плик за завивка и калъфка, 150x200 см, 003.586.50

STILLSAMT

плик за завивка и калъфка, 150x200 см

003.586.50

39,90 лв
200 точки
Сравнение

Колкото по-меко и удобно е детското легло, толкова по-добре се спи в него. Съществена роля за пълноценния сън на подрастващите във възрастта 8 – 12 години, освен размерът на леглото и ергономичността на матрака, играе и качественото спално бельо.

Комплектите от чаршафи, калъфки за възглавници и пликове или завивки към тях, в различни десени и мотиви, пресъздаващи герои и героини или ярки и весели цветове, са предразполагащ фактор за заспиването на децата. Естествените тъкани, мекотата при допир, устойчивостта при дълготрайна употреба и пране, са важни елементи при избор на спално бельо за 8 – 12-годишните деца.

Какво е важно да знаем за спалното бельо за деца във възрастта 8 – 12?

Комфортът при спането зависи от качеството на материите. Има различни видове материи, които се ползват при спалното бельо. Основното разделение е според произхода на:

  • естествени материи – било то растителни – памук, лен или коноп или животински – овча, камилска вълна и естествена коприна. Освен в 100%-тен вид, тези материи се използват и в комбинация – памук с лен, памук с коприна, вълна и коприна, или в съчетание с изкуствени влакна;
  • химични материи – биват синтетични като полиамид, полиестер и др. и изкуствени, получени при преработка на целулоза. Такива са изкуствените коприни, щапелните влакна и др.
Спално бельо за деца до 12 години

Какви модели се предлагат в категорията?

Всички налични продукти при нас са от 100% памук. Като материя за спално бельо е най-качествен и предпочитан за 8 – 12-годишни деца. Той е здрав и придава мекота. по-матов на цвят, с по-фини и повече преплетени гладки нишки, които придават мекота. ще намерите различни модели с големина 150 х 200 см, както и в различни цветове и шарки. 

За какво да внимаваме при избора на комплекти за 8-12 години?

Размерите са първото нещо, за което да се помисли при спалното бельо. Пликът трябва да е с около 5 см по-голям от завивката, калъфките с поне 2 см повече от възглавниците, а чаршафите с около 20 см по-големи от матрака, за да бъдат подпъхнати. Добър избор за деца е ластичен чаршаф, който не се измъква.

Видът, който ще изберете за своя малчуган зависи и от сезона. За топлото време се препоръчват тънки завивки и чаршафи, докато зимата трябва да са по-плътни и дебели.

Защо да изберете текстил за спане за 8-12 годишни деца от ИКЕА?

Като пример за класическия скандинавски стил и с приемливите си цени, всички продукти, както и спалното бельо за 8 – 12-годишни деца на IKEA, са винаги актуални с визията, функционалността си и уюта, който създават. Всички изделия в каталога на ИКЕА са налични онлайн на сайта ikea.bg, офлайн в центрове за поръчки и в магазините на компанията в България, в градовете София, Пловдив, Бургас и Варна.