Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Сифони за баня

RANNILEN, сифон, 404.224.04

RANNILEN

сифон

404.224.04

25,90 лв
130 точки
Сравнение
RANNILEN, сифон, 404.439.20

RANNILEN

сифон

404.439.20

39,90 лв
200 точки
Сравнение

За свързване на водопровод към канализационната система се използват специални части – сифони. Благодарение на тези компоненти, канализацията на водата се изпраща към щранга и всички неприятни миризми остават в тръбите. При обзавеждане на банята във вашия дом е важно да изберете подходящ размер и метод на оттичане. Можете да разгледате разнообразни модели за мивка или подови в каталога на нашия онлайн магазин ikea.bg. Можете още да направите поръчка от физическите магазини на IKEA в София, Варна или от центровете за поръчка Бургас или Пловдив, където ще откриете страхотни предложения на топ цени.

Какво представляват сифоните за баня

Сифонът за баня е специална извита гъвкава тръба. Този детайл играе една от най-важните роли в дренажната система. Те винаги се монтират в жилища, където има канализация. Тези елементи пропускат през себе си водата, която преди това е преминала през филтрите и смесителите.

Имайки модерни водопроводни елементи, просто не можете без висококачествен сифон. По правило, тази част се сглобява от 2 основни елемента – от дренажната тръба, предназначена за източване на вода и от преливник, необходим за защита от преливане над стените на мивките. Правилно подбраният и качествен аксесоар осигурява правилна циркулация на водата. Тази съставна част блокира неприятните миризми, идващи от канализацията. Сайтът на ИКЕА и магазините в България предлагат разнообразие от модели, като можете да направите и своите поръчки онлайн.

Кои са основните видове сифони за баня

Сифоните за бан са различни. Всеки тип има свои собствени отличителни качества. Нека разгледаме по-подробно някои от най-предпочитаните модели:

  • тръбни – дизайнът се основава на простата форма на чупката на тръбата, която изглежда много подобна на буквата S в хоризонтално положение. Първият завой, по-близо до канализацията и завършващ със сегмент, насочен нагоре, играе ролята на буферна зона между канализацията и банята;
  • бутилка – това е вид сифон, който се прави във формата на бутилка. Изходната тръба в него е отстрани. Той е монтиран на тръба, която излиза директно от канала. Разклонителната тръба в този случай е на височина, съответстваща на неговото дъно;
  • стълба – такъв плосък детайл се отличава с малка височина без преливане. Най-често такива устройства се използват при организиране на дренаж в пода на банята. Това е идеалното решение, ако купувате част за малко пространство. При него елементът на затвора е разположен в хоризонтална равнина. За да почистите такова устройство, трябва само частично да разглобите съществуващата система.

Съвременните разновидности на сифони за баня се различават не само по структурата и метода на монтаж, но и по работата на цялата система и материалите, от които са изработени.