Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ДИЗАЙН

Дизайн за всички

ДИЗАЙНЪТ НА ИКЕА

Историята на нашите продукти

Всеки продукт на ИКЕА си има собствена история. И като всяка добра история, тя започва със страхотна идея. Каква е нашата? Да направим всеки ден по-добър за хората. Затова ежегодно посещаваме хиляди домове и се докосваме до нуждите и мечтите на хората. Това е отправната ни точка при дизайна на всеки наш продукт.

Дизайн с добро качество

За нас добрият дизайн е комбинация от визия, функционалност, качество, устойчивост и достъпна цена. Нашите разработчици и дизайнери търсят оптималния баланс между всички тези компоненти. Това е уникално предизвикателство, което ни насърчава да бъдем иновативни. Демократичният дизайн прави добрия дизайн достъпен за повече хора чрез най-подходящата комбинация от визия, функционалност, качество, устойчивост и достъпна цена.

Хората зад нашия дизайн

Уникалното при дизайна на ИКЕА е, че доставчиците ни играят ключова роля в процеса. Още в началото на етапа на проектиране нашите разработчици и дизайнери работят с разнороден екип от техници, производители и специалисти – често в самия завод. Това необичайно сътрудничество ни помага да поддържаме цените ниски и да откриваме последните технологии, за да създаваме продукти по метода на ИКЕА.

Качествени тестове

При проектиране тестваме всички материали и продукти. За нас доброто качество е основано на нуждите на клиентите ни, начина, по който те използват мебелите, и как живеят в домовете си. В двете тестови лаборатории на ИКЕА в Швеция и в Китай също така се обучават наши сътрудници и доставчици.

ЗАЕДНО С ДОСТАВЧИЦИТЕ

Иновативно производство

Етапът на производство често е моментът, в който се развихря иновативният подход на ИКЕА. Уникалното при него е възможността ни да работим рамо до рамо с отделни доставчици в собствената им производствена база. С тяхна помощ ние използваме най-ефикасните, разходоефективни и изобретателни начини да превърнем дизайна в реалност. В този дух на екипност правим находчиви постижения в дизайна, опаковането и дистрибуцията на продуктите. Надникнете зад кулисите и вижте как работим заедно с доставчиците.

СУРОВИНИ

Материали от бъдещето

За нас е важно какви суровини влагаме в продуктите си. Затова работим с устойчиви материали – възобновяеми, такива, които се рециклират или самите те са рециклирани. Стремим се да направим повече от по-малко. Като използваме внимателно материалите, поддържаме цените ниски и оползотворяваме ресурсите в максимална степен.

Бамбук

Бамбукът се среща в над хиляда разновидности, вирее предимно в тропическите райони и достига до 30 метра височина. Той е здрав и лек материал, който създава усещане за твърда дървесина. Расте 10 пъти по-бързо от дървото и не изисква обработване, което означава, че има по-слабо въздействие върху околната среда.

Композитен дървесен материал

Композитният дървесен материал се състои от полипропилен и дървесни влакна, получени като отпадъчен материал в дъскорезниците. Влагането на дървесни влакна придава допълнителна здравина на пластмасовите изделия и позволява по-ниска цена.

Дървесина

Цялото количество дървесина, използвана в нашите изделия, се добива от доставчици, които покриват стандартите за лесовъдство в етичния кодекс за доставчиците на ИКЕА – IWAY. До 2017 г. 50% от дървесината ни ще бъде със сертификат FSC® (Съвет за стопанисване на горите) или от рециклирани източници. В дългосрочен план планираме да увеличим този дял до 100%.

Воден хиацинт

Водният хиацинт е бързорастящо растение и прекрасен възобновяем материал, който използваме например за изработката на подложки за хранене. Въпреки че е растение, той е доста здрав и устойчив.

Лен

Ленът се получава от извлечени влакна от едноименното растение, което расте в обширни полета, обикновено при по-хладен климат, където рядко се използва изкуствено напояване и пестициди. Растението израства бързо, а влакната му правят материята здрава и устойчива, но в същото време мека и дишаща.

Рециклирана PET пластмаса

PET пластмасата може да се стопи и да се използва за производството на други продукти. Една използвана пластмасова бутилка може да се преработи в пелети, след което в текстил. Така тя ще получи нов живот и ще се намали количеството отпадък.

По-добър памук

Съвместно с организациите Better Cotton Initiative и WWF помагаме на над 100 000 фермери в Индия и Пакистан да произвеждат памук, като използват по-малко химикали и вода. Целта ни е до 2015 г. 100% от памука, използван в изделията на ИКЕА, да бъде произвеждан по този начин.

ЖИВОТЪТ У ДОМА

За да е по-добър всеки ден

Домът. Вярваме, че това е най-важното място на света. Ние от ИКЕА искаме да вдъхновим повече хора да извлекат максимума от дома си. Ежегодно посещаваме хиляди жилища по цял свят, за да научим какво искат хората, от какво имат нужда и (ако имаме късмет) за какво мечтаят най-смело. След това превръщаме събраната информация в нови идеи и решения, за да направим всеки ден малко по-добър.

А тук се включвате вие

Част от заслугата за ниските ни цени е и партньорството ни с клиентите. Споделяме си работата – вие изпълнявате вашите отговорности, ние – нашите, и заедно пестим пари. Но предлагаме и разнообразие от услуги за клиентите, които имат нужда от помощ.