Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Нов живот за старите мебели

Представяме ти една инициатива на ИКЕА и платформата reUse, която ще даде нова форма на живот на старите ти мебели ИКЕА.
Първата фаза на проекта, която целеше събиране на стари мебели ИКЕА за реновиране, приключи. Благодарим на всички, които участваха като предадоха старите си мебели. В момента тече усилен творчески процес по втората фаза – реновирането на събраните мебели. Събрахме достатъчно етажерки, маси, бюра ИКЕА, на които екипът на reUse и артисти-реноватори вече вдъхват нова форма на живот.

С какво се занимава reUse?

reUse e онлайн платформа, в която можеш да заявиш предаване на ненужните мебели, а те ще се погрижат да ги вземат безплатно, бързо и удобно. Научи всичко за тях тук.

Защо кръгова икономика е бъдещето?

Кръговата икономика удължава жизнения цикъл на продуктите и намалява количеството изхвърлени отпадъци. Това означава възможно най-дълго повторно използване, поправка и рециклиране на продуктите. По този начин можем да живеем добре в рамките на ограничените ресурси на планетата ни, като същевременно намаляваме въглеродния отпечатък на нашето поколение.

Нашата цел

Подкрепяйки дейността на reUse, вярваме, че с общи усилия можем да постигнем качествена промяна в отношението ни към старите или ненужни мебели и опазването на природата. Вярваме, че така ще открием нови ползи от рециклирането и отговорното управление на отпадъците, тема, зад която ИКЕА застава.

Какво предстои?

Готовите мебели ИКЕА, ще бъдат изложени на специална изложба, която те каним да посетиш от 9 до 12 май в Gallery 2.0. Там ще можеш да ги разгледаш, да научиш повече за кръговата икономика и ползите от процеса, наречен upcycling. А ако някой от мебелите ти хареса, можеш да си го закупиш онлайн на shop.reuseapp.bg. Половината от събраните средства ще покрият разходите за труд на реноваторите, а другата половина ще бъдат дарени на фондация „Проект Северозапад“ в подкрепа на изграждане на социална кухня.


*С подкрепата на CleanTech Bulgaria. Пълна информация за кампания "Нов живот за старите мебели" можеш да прочетеш на reuseapp.bg