Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Пет начина да се възползвате от домашните растения

Растенията са добър начин за подобряване на благосъстоянието у дома – пречистват въздуха и придават успокояващия ефект на природата. Те също така са чудесен начин да се запълни празното пространство. Вдъхновете се от комбинацията от практични и декоративни идеи за растения, намиращи се в този модерен, монохроматичен дом.


SOMMAR 2018 кашпа, за употреба на закрито/открито

1. Заградете пространството за повече уединение

Всекидневната, кухнята и трапезарията у дома често са открито пространство. Това може да е страхотно, защото дава на семейството усещане за обединеност, но за моментите, когато искате да се почувствате уютно в хола, добавянето на редица растения към конзолата зад дивана създава „стена“, която дава на семейството най-доброто от отвореното и затвореното пространство.

2. Облечете бюфетите си

Мислете за повече от произведения на изкуството и сладки предмети, когато подреждате нещата у дома –смесвайте и растения за естествена топлина. Безпогрешен съвет за комбинации? Използвайте правилото "небесни очертания"! Изградете частите на различни височини – от небостъргачи до ниски етажи. Поставете по-високите предмети отзад и включете няколко елемента с интересни силуети, които да хващат окото.

3. Освежете скучното пространство

Над вратите, таваните, стълбищата – домовете са пълни с „безжизнени“ пространства, които остават пренебрегнати, защото са неудобни. Използвайте растения, за да им придадете живот. Подредете ги на рафтове, използвайте куки и релси или ги окачете. Само се уверете, че мястото съответства на вида растение – светло или сянка, нуждаещо се от често поливане.

4. Подредете вечен букет

Днешните изкуствени цветя изглеждат толкова реални, че често ни карат да се загледаме. Това, което губите в ползи за здравето, печелите в ниска поддръжка и трайна красота. Тук стъблата от изкуствено лютиче и зеленика са вплетени около рамката на полилея, за да се създаде пролетен венец, който да виси над масата за хранене.

5. Отглеждайте градина в кухнята

По-вероятно е да използвате неща, които са близо до ръцете ви, така че защо да не улесните готвенето със свежи билки чрез добавяне на малка билкова градинка към вашата кухня? Дори малка саксия може да донесе щедра реколта, така че няма да ви е нужно много място. Разположете вашите растения до прозореца или в слънчевите ъгли на вашия работен плот.

SOCKER кашпа, за употреба на закрито/открито

Растенията затоплят едноцветния дом

"Аз не съм особено квалифицирана в градината, но се подобрявам", казва Софи, която опита тези идеи за растенията за нас. "Растенията ни карат да се чувстваме добре – те се успокояват и правят дома по-уютен. Те допълват нашата черно-бяла схема – може би затова обичам зелено!"

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите на ИКЕА и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите! 
Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА така, че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.