Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Пречистватели FORNUFTIG за помещения до 10 м²

Практичен пречиствател за по-малки пространства

По-здравословен въздух у дома

Знаете ли, че въздухът на закрито може да е по-замърсен от този навън? Пречиствателите за въздух FÖRNUFTIG ви помагат да подобрите качеството на въздуха у дома на достъпна цена.

Пречиствателят помага за подобряването на качеството на въздуха, като осигурява високотехнологично и ефективно решение за пречистване на въздуха от замърсители, химикали, полени, прах и миризми. 

Всички пречистватели FÖRNUFTIG разполагат с първичен филтър, изработен от текстил, който улавя големите частици като прах и косми, и може да се почисти с прахосмукачка. Пречиствателят разполага и със сменяем филтър за частици HEPA 12. Той абсорбира приблизително 99,95% от по-малките въздухопреносими частици като прах и полен с размер до PM2.5 (размер на частиците 2.5um). Освен това, може да добавите сменяем въглероден филтър за газове (продава се отделно), който улавя газообразни замърсители като формалдехид от почистващи препарати и различни текстилни изделия у дома, и редуцира неприятните миризми при готвене, дим и други въздухопреносими органични вещества. Филтрите за премахване на частици и газове не могат да се почистват, а само да се подменят. 

Подходящи за помещения до 10 м².

Защо ви е необходим пречиствател?

Обикновено асоциираме замърсяването на въздуха с лошото качество на въздуха на открито. Въздухът у дома обаче също може да е замърсен. Частици, освободени при готвене, използване на камина или попаднали в помещението отвън, както и различни газообразни замърсители като формалдехид, които откриваме в препаратите за почистване, платовете и материалите, използвани у дома, са само някои от причините за влошеното качество на въздуха вкъщи.  А тъй като прекарваме все повече време у дома, качеството на въздуха става особено важно за нашето здраве.  

Как работи пречиствателят FORNUFTIG?

Пречиствателят FÖRNUFTIG пречиства въздуха от замърсители като миризми, прах, дим, полени и химикали с помощта на филтри за газове и частици. Това подобрява качеството на въздуха у дома и го прави по-безопасно и здравословно място за вас и семейството ви. 

Използвайте пречиствателя FÖRNUFTIG с безжично контролно изходно устройство

Комбинирайте пречиствателя за въздух с безжично контролно изходно устройство TRÅDFRI, което ви позволява да включвате и изключвате уреда от всяка точка на помещението, с помощта на дистанционно. Ако свържете пречиствателя със системата IKEA Home smart чрез приложението, може да добавите таймери и да управлявате пречиствателя през мобилния си телефон, когато сте у дома.

Кой може да използва пречиствателя за въздух?

По-чистият въздух е полезен за всички, и особено за хората, които страдат от различни видове заболявания като астма, алергии или респираторни болести. Пречиствателят за въздух FÖRNUFTIG предлага безопасен начин да подобрите качеството на въздуха за цялото семейство. Може да се използва във всички помещения, включително в детската стая. Само се уверете, че децата нямат лесен достъп до уреда, а кабелът е добре фиксиран към стената.

Как да смените филтъра?

Филтрите за улавяне на частици HEPA 12 и за газове трябва да се проверяват редовно и препоръчваме да се сменят поне на всеки 6 месеца. Разбира се, всеки дом е различен. LED индикатор също показва, когато е необходимо да проверите филтъра или да го смените. За да отворите уреда, изтеглете езичето отдясно, за да освободите първичния филтър. Премахнете първичния филтър, за да смените филтрите за частици или газове, които се намират отзад. 

Помощен център

Първи стъпки и употреба на пречиствателите за въздух FORNUFTIG