Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Пречистватели STARKVIND за помещения до 20 м²

Открийте интелигентен начин за пречистване на въздуха с пречиствателите STARKVIND

Създадени за модерния живот

Много от нас прекарват все повече време у дома, затова подобряването на качеството на въздуха вкъщи става все по-важно за нашето физическо и психическо здраве. Пречиствателят за въздух STARKVIND е последната добавка към IKEA Home smart асортимента и един интелигентен начин за контролиране качеството на въздуха у дома.

Полените, праховите частици, космите от домашни любимци, пърхота и дори миризмите и изпаренията, получени при готвене и чистене, допринасят за замърсяването на въздуха и могат да се отразят негативно на физическото ни здраве.

Пречиствателите за въздух STARKVIND комбинират нашите обширни знания за обзавеждането на дома с технологиите за контрол на качеството на въздуха в затворени пространства. Те са с добра визия, ефективни са и се свързват с входно-изходното устросйтво TRÅDFRI (продава се отделно) и приложението IKEA Home smart, за да ви осигурят най-доброто качество на въздуха у дома.

Масата с пречиствател за въздух STARKVIND е носител на наградата Red Dot 2022 в категорията "Продуктов дизайн". 

Наличен в два варианта

Както свободностоящият модел на пречиствателя за въздух STARKVIND, така и този тип помощна масичка, са разработени с мисъл за съвременния живот. Те могат да се свържат с входно-изходното устройство TRÅDFRI и приложението IKEA Home smart. Разполагат с практични функции и дизайн решения, като вградени сензори за качеството на въздуха, които засичат въздушни частици, индикатори за смяна на филтъра, настройка за заключване за деца и организиране на кабелите.

Полени, миризми или и двете?

STARKVIND разполага с филтър за частици за филтритане на прах, полени и други въздушнопреносими алергени. Филтър за пречистване на въздуха може да се използва по избор заедно с филтъра за частици, за да помогне в пречистването на въздуха от газове, изпарения и миризми. Подходящи за помещения с размер до 20 м².

Настройки, подходящи за вашите нужди

Изберете как предпочитате да го регулирате - ръчно или с автоматична настройка, която следи качеството на въздуха, благодарение на вградените сензори на пречиствателя, които отчитат нивото на частици във въздуха и регулират скоростта на вентилатора, ако е необходимо. Пречиствателят за въздух STARKVIND разполага с 5 настройки — като най-ниската е достатъчно тиха за добър сън през цялата нощ.

Добавете вашия пречиствател за въздух STARKVIND към входно-изходното устройство TRÅDFRI, за да го управлявате и поддържате лесно с приложението IKEA Home smart.

Ще можете да регулирате скоростта на вентилатора, да настроите функцията заключване за деца, да следите качеството на въздуха, да изберте нормален или силен режим, а дори и да го настроите в изключен/ стендбай режим, за да пестите енергия.

Няма нужда да се безпокоите, че ще забравите да проверите или смените филтрите. Получавате напомняния чрез приложението, когато дойде време да ги подмените. Освен това, може да поръчате нови филтри директно през приложението.

Практичен дизайн

Функциите и дизайна се съчетават перфектно в пречиствателя за въздух STARKVIND. При свободностоящия модел, покрит с плат преден панел скрива филтрите за частици и въздух. Външният му вид е атрактивен и се сваля лесно, когато е време да смените филтрите.

Плотът за маса скрива и защитава филтрите при модела помощна масичка. Можете да я използвате както всички останали наши маси - да поставите любимата си лампа, списания или дори ваза с цветя, за да се впише максимално добре в помещението.

Организирането на кабелите и за двата модела е лесно. Прорез в крака на масичката ви позволява да поставите кабела така, че да го скриете от погледа.

Пречиствателят за въздух STARKVIND отговаря на всички критерии – изглежда добре, ефективен е, и подхожда на вашия стил и начин на живот.

Технически характеристики

• Може да се свърже с приложението IKEA Home smart
• Капацитет: 20 м²
• x5 ръчни скорости
• Автоматичен режим с вграден сензор за въздуха, който контролира скоростта на вентилатора
• CADR*: 260м³/ч на пета скорост с филтъра за частици (240м³/ч на пета скорост с филтрите за частици и въздух)
• Филтър за частици, за премахване на прах, полени и въздушнопреносими алергени (PM2.5) (включен)
• Филтър за въздух, за премахване на газове, изпарения и миризми, (по желание – продава се отделно)
• Ниво на шума: 24-53dB
• Захранване и организация на кабелите
• Консумация на енергия: 2W-33W
• Индикатор за проверка на филтъра
• Функция "заключване" за деца
• Модел помощна масичка: наличен в светъл или тъмен дървен фурнир, байц, крака от масивно дърво
• Свободностоящ модел: наличен в черен и бял вариант


* Clean Air Delivery Rate - показател за пречистване на въздуха

IKEA Home smart app

Свалете приложението, за да контролирате своите IKEA Home Smart продукти заедно с входно-изходното устройство DIRIGERA.


Помощен център

Първи стъпки и употреба на пречиствателите за въздух STARKVIND