Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Общество

Общество

ЧОВЕШКИ ПРАВА

Всеки заслужава по-добър живот всеки ден

Нашата философия „да направим всеки ден по-добър за повече хора“ ангажира нашите сътрудници, клиенти, доставчици и общности, където те живеят. Уважение на човешките права, базирано на конвенцията на Обединените Нации върху Бизнеса и Човешките права, е част от нашата цялостна работа и е включена в кодекса на поведение към нашите доставчици, който се нарича IWAY стандарт.

В ИКЕА вярваме в хората

И правим всичко по силите си, за да осигурим равни възможности и да защитаваме човешките права. Всеки сътрудник може да разчита на справедливо и безпристрастно отношение, както и еднакви възможности, независимо от етническата, религиозната, половата принадлежност, физическата способност, сексуалната ориентация или възраст. Научете повече в секция Работа в ИКЕА.


КАМПАНИИ ЗА ДОБРА КАУЗА

ИКЕА и УНИЦЕФ

ИКЕА е партньор в кампанията на УНИЦЕФ "Заедно от детската градина", чиято цел е да осигурява среда, която подкрепя всички деца да учат и да играят заедно от най-ранна детска възраст. 88 детска градина „Детски рай“ е една от 35 пилотни детски градини, които участват в проекта.

Къде отиват даренията в България?

С ваша помощ за седем години набрахме над 200 000 лева за проекти на УНИЦЕФ в България. Подкрепихме децата от най-уязвимите групи, като обзаведохме центрове за работа с деца в 8 български града. И продължаваме да работим, за да могат повече деца да имат равен шанс за бъдеще, изпълнено с възможности. Благодарим ви за подкрепата!

Научете повече за резултатите.

Котел

Програма за ранно детско учене и Център за подпомагане на деца и семейства в риск.

Сливен

Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа, Наблюдавано жилище за младежи над 18 г. и Преходно жилище за деца под 18 г.

София

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Шумен

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Монтана

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Градец

Група за ранно детско развитие към Център за подкрепа на деца и семейства филиал Градец, община Котел.

Нова Загора

Център за обществена подкрепа.

Берковица

Семейно-консултативен център.

Инициатива LET'S PLAY

Според Конвенцията на ООН, играта е основно право на всяко дете. Ние в ИКЕА споделяме ценностите, че играта е от основно значение за човешкото развитие. Ето защо за поредна година продължаваме работа по LET'S PLAY - инициатива, в рамките на която подкрепяме реализацията на различни проекти за деца на УНИЦЕФ и други партньори в България и цял свят.

Тази година всички приходи от продажбите на играчки от серията SAGOSKATT ще отидат в полза на проекти, които подкрепят правата на децата да играят и да се развиват.

Вижте повече за инициативата LET'S PLAY.

Нашият ангажимент към децата идва от сърцето

Когато става дума за нашите продукти и магазини, се стараем да мислим от гледна точка на детето. Искаме продуктите на ИКЕА да насърчават тяхното развитие, а магазините ни да се превърнат в зони за игра, точно както у дома. Работим в сътрудничество с експерти по детско развитие, за да изучим и разберем нуждите на децата и различните етапи, през които те минават.

Стриктна забрана на детския труд

Ние вярваме, че децата имат право на защита от експлоатация, малтретиране и изоставяне. Ето защо, ние в ИКЕА не само отричаме детския труд, но и работим активно, за да защитим децата и да го премахнем. Нашият кодекс на поведение относно детския труд, официално представен през 2000 година, е разработен съвместно с организацията Save the Children под надзора на Международната трудова организация - International Labor Organization (ILO) и УНИЦЕФ.

Как се раждат дългосрочни решения

Превенцията и премахването на детския труд е голямо предизвикателство, с което можем да се справим, само когато открием първопричините и подходим холистично. Ето защо Фондацията на ИКЕА подкрепя програмите в защита на детските права, които се организират от УНИЦЕФ и фондацията Save the Children в 25 000 села в различни щати на Индия и Пакистан; целта е да достигнем до общо 15 милиона деца до края на 2017 година.