Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Здравословен начин на живот

Здравословен

начин на живот

ДА ПЕСТИМ ЕНЕРГИЯ

Малките неща правят най-големите промени в света.

ПРЕВКЛЮЧИХМЕ ИЗЦЯЛО НА LED

Добре дошли в светлото бъдеще на LED!

Нови възможности за дизайн, по-големи спестявания, по-добро качество на светлината, по-ниско отражение върху околната среда и 20 години живот: LED осветлението има много предимства. Затова от септември асортиментът ни вече включва само LED лампи и крушки – от ярки и прецизни за кухнята до топли и уютни за спалнята.

Не се притеснявайте – имаме и модели, подходящи за лампите в дома ви.

Какво е LED?

LED е съкращение на Light Emiting Diods (светодиоди).

LED технологията съществува от 60-те години на 20-ти век.

Има приложение при светофарите, информационните табла по летищата и стоп светлините на автомобилите. С развитието на технологиите светодиодите започват да навлизат и в домовете на хората.

Заедно можем да направим бъдещето по-светло с LED

LED технологията доведе до революция не само в дизайна на осветителни тела, но и в пестенето на енергия. LED осветлението изразходва 85% по-малко енергия в сравнение с традиционните крушки. С други думи, ако замените всички крушки вкъщи с LED, ще намалите сметките си за ток.

Но това не е всичко. Една LED крушка може да ви служи до 20 години, докато моделите с нажежаема жичка издържат само около година. Така че вече няма нужда да държите резервни крушки в чекмеджето – приберете спокойно столчето-стълба за следващите две десетилетия.

Нашата мисия е да направим живота вкъщи по-добър и красив – LED технологията прави точно това.

Нужно е само да смените няколко крушки!

Разгледайте асортимента ни за осветление тук.

Знаехте ли?

Не е нужно да сменяте старите осветителни тела. Крушките от серията LEDARE ще им паснат чудесно.

Знаехте ли?

LED осветлението изразходва 85% по-малко енергия в сравнение с традиционните крушки.

Знаехте ли?

LED светодиодите са толкова малки, че практически могат да бъдат вградени във всичко.

Нашите електроуреди са създадени с мисъл за хората и природата – индукционни котлони, хладилници, фризери и съдомиялни машини – всички те се грижат за околната среда като пестят енергия, но и за вашия портфейл, тъй като намаляват значително сметката за тока. Повечето от тези продукти се предлагат на много добра цена, което позволява на възможно най-много хора да пестят. Вижте електроуредите на ИКЕА.

Също така, съществуват малки промени, които всеки от нас може да предприеме, за да намали още повече сметките за ток, като например използването на приставка за готвене на пара, докато варите друго ястие или пък пране на по-ниска температура и сушене в стаята или на балкона, вместо в електрическа сушилня. Всички тези малки действия допринасят за устойчивото развитие.

Свеж начин да пестим

Заменяйки стария хладилник или фризер с нов, енергоспестяващ модел ни помага да пестим пари и ресурси. Например нов хладилник, клас А++ по Европейски стандарт може да намали до 40% разхода на електроенергия, сравнено с хладилник от клас А- или B-. Но, за да пестим енергия, необходимо ли е да платим по-висока цена в началото? Не, защото създадохме цяла серия електроуреди, клас А+ и А++ по Европейски стандарт и ги предлагаме на цени, достъпни за всички. Вижте всички хладилници и фризери тук.

Едно, две, три – водата вече ври

Каква е магията зад индукционните котлони? В основата си това е магнитно поле, което загрява само тенджерата – не целия котлон или заобикалящия го въздух – за да не се губи излишна електроенергия. Така че, използвайки индукционен котлон, два литра вода ще заври за по-малко от 5 минути, докато на керамичен котлон процесът ще отнеме не по-малко от 10 минути. Иновативна идея, която ще намира все по-широко приложение в кухнята на ИКЕА. Вижте наличните котлони тук.

Да пестим енергия чрез текстил

Има доста прости начини да пестим енергия вкъщи, а за да ги осъществим, ни трябва едно кратко посещение до магазин ИКЕА. Факт е, че много голям процент от домовете губят топлина през пода. Ето защо килимът си остава един познат, бърз и доказано евтин начин да намалим загубата на топлина в стаите. Вижте всички килими тук.

Друг начин за пестене на енергия и регулиране на температурата вкъщи е чрез използване на текстил за прозорците и вратите. Завесите блокират горещината през лятото и задържат вътре топлината през зимата. Вижте всички завеси тук.

ДА ПЕСТИМ ВОДА

Капка по капка – извор от възможности да пестим вода

Според експертите по-малко от 3% от водните запази на Земята са от вода, годна за употреба от хората. Ето защо всички трябва да се грижим за опазването на този жизненоважен ресурс. Вкъщи това става неусетно - нашите кухненски смесители намаляват консумацията на вода до 30%, смесителите за баня – до 50%, а също и повечето от съдомиялните ни са с усъвършенствана система за пестене на вода. Вижте всички смесители за баня тук.

ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕМ

Запазвайте водата, която използвате за измиване на зеленчуците, за да напоявате растенията.

Вижте всички лейки тук.

Повече начини да хабим по-малко вода

Избирайки някой от смесителите за баня или кухня на ИКЕА, може да ви помогне да намалите разхода на вода до 50%. Каква е тайната? Иновативна функция за намаляване дебита на водата без отражение върху налягането; едно малко устройство в смесителя, което прави голямата разлика. И ви помага да пестите не само вода, но и пари.

Вижте всички кухненски смесители тук.

Вижте всички смесители за баня тук.

Да пестим енергия чрез текстил

Рециклирането и намаляването на преразхода са неща, които всеки може да прави – от малки домакинства до големи бизнес компании. Предотвратяването на преразхода е лесен начин на пестим пари, употребявайки само толкова, колкото ни е необходимо. А когато рециклираме, материали като хартия, пластмаса и метал се усвояват отново за направата на нови продукти, вместо да се черпят нови ресурси от земята. Представете си в какво може да се превърне кутията за яйца или сок, които купувате днес. Вижте решения за сортиране на отпадъци тук.

Създайте собствено решение за рециклиране

Системите за рециклиране, използвани на различни места по света могат да бъдат коренно различни. Ето защо създадохме модулна система, която ви позволява да персонализирате процеса. Тя пести място и ви помага да разделяте отпадъците за рециклиране както ви е удобно. Кофите са лесни за вдигане и носене, капаците заключват неприятните миризми вътре.

Креативен начини за сортиране

За малки пространства или когато не остава място под мивката, нашите свободно стоящи решения за сортиране на отпадъци се предлагат в различни размери. Вижте нашите кошове и чанти за отпадъци тук.

 
 
 
3 начина да предотвратите изхвърлянето на храна

Цял куп идеи за съхранение

Хората казват, че ядем това, което виждаме. Отървете се от пластмасовите торбички, веднага щом се приберете от пазар и разпределете в контейнери с форма, подходяща да побере всички видове храни в един шкаф. Вижте всички контейнери за съхранение.

Консервиране

Едно посещение на пазарa може лесно да се превърне в идея за консервиране година напред. Нашата серия буркани KORKEN са направени от минимум 40% рециклирано стъкло и могат да съхранят бабиното сладко от бели череши.

Готвене и пестене

Да остава храна е супер, но кой би искал да яде пикантна супа от шарен боб пет дни подред? Затова, когато готвите, съхранявайте количеството храна, което ви остава във фризера. Така ще имате готов обяд за след няколко дни. Вижте всички кутии за съхранение на храна от серия IKEA 365.