Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Устойчиво произведена храна

Храната е от съществено значение за човешкото здраве и оказва огромно влияние върху околната среда в резултат на производството, преработката и изхвърлянето й. Избирайки храни от растителен произход, които са вкусни, достъпни и полезни, можете лесно да дадете своя принос за по-нисък въглероден отпечатък. Ангажиментът на ИКЕА е да намали хранителните си отпадъци с 50% до края на 2022 г.

 

Нова алтернатива на месните кюфтенца

Много хора знаят, че растителните храни оказват доста по-малко въздействие върху околната среда в сравнение с месото и млечните продукти. Често е неправилно да се мисли, че този по-отговорен избор винаги се прави за сметка на вкуса и текстурата.

Благодарение на страхотния си вкус кюфтенцата ИКЕА са придобили голяма популярност - около 1 милиард кюфтенца се консумират всяка година. Безмесните кюфтенца HUVUDROLL са изцяло растителна алтернатива, която може да задоволи вкуса и на най-пламенния любител на месото. Всъщност, когато опитате безмесните кюфтенца, може да не усетите разлика от прочутите месни кюфтенца. И все пак, те имат само 4% от техния отпечатък върху околната среда.

За тези, които се съмняват, безмесните кюфтенца HUVUDROLL доказват, че по-отговорното хранене може да бъде вкусно и полезно.

Нов живот за хранителните отпадъци

Колкото и да сте икономични, винаги остава някакво количество хранителни отпадъци. Но можете да се справите с тези остатъчни продукти по начини, които намаляват влиянието върху околната среда.

Ако имате градина или балкон, можете да използвате за компостиране похабената храна, вместо да я изхвърляте в коша за отпадъци. А защо не отглеждате собствени зеленчуци от остатъците, които иначе изхвърляте? Можете да поставите долната част на маруля или на пролетен лук в малък буркан с вода и след като пусне корени, да ги засадите в почвата.

А що се отнася до хранителните опаковки - всички тези пакети, картонени кутии, буркани и консерви - можете да спестите време и да поддържате дома си по-чист с кошове за разделно събиране на отпадъци, за всеки вид материал, подлежащ на рециклиране. Предлагаме широк асортимент както от свободно стоящи, така и от вградени решения, като серията HÅLLBAR, за да няма бъркотия до деня на рециклирането.

Вижте всички кошове за отпадъци

Как да предотвратите изхвърлянето на храна

Според проучвания една трета от хранителните запаси в света отива на вятъра всяка година. Една малка промяна в кухненските навици може да помогне за намаляване на това огромно количество.

Когато пазарувате, купувайте само толкова храни, колкото можете да консумирате преди изтичане на срока им на годност. И след като сте у дома, съхранявайте храните в прозрачни кутии. Прясната храна може да издържи малко по-дълго и ще знаете какво да консумирате най-напред.

Храната, която е останала от вечерята, може да се прибере в кутия, а не да се изхвърля в кошчето. Можете да я охладите или замразите за бърз обяд на следващия ден. Стъклените контейнери са на достъпни цени и са безопасни за фурна, така че можете да съхранявате, затопляте и сервирате храната в тях. Това ви спестява и допълнително миене на съдове.

Вижте всички кутии за съхранение на храна

Свежите продукти са на показ, а останалото е скрито от поглед

Предлагаме широк асортимент от продукти ИКЕА, които могат да ви помогнат със съхранението на храните, като същевременно излагат на показ вашите пресни продукти и ястия – в допълнение имаме разнообразни кошове и приставки, които могат да послужат за разделно събиране на отпадъците.

Вижте лесни и достъпни съвети за по-устойчив начин на живот у дома