Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Как да изберете мебели, които да използвате дълги години

До 2030 г. всеки продукт на ИКЕА ще бъде подходящ за ново предназначение, ремонт, повторна употреба, препродажба или рециклиране.
Разбира се, дори днес, има лесен и удовлетворяващ начин да удължите живота на мебелите си, вместо да ги изхвърляте.

 

Мебели, които се адаптират към бъдещите ви нужди

С увеличаване на семейството се променя начинът ви на живот или предпочитанията ви. Ето защо можете да бъдете благодарни на вашите модулни системи. Вместо да правите голяма покупка, която по-късно трябва да замените с нова, можете просто да добавите модулите, от които се нуждаете. Модулните мебели са лесен начин да адаптирате обзавеждането на дома си към нова жилищна ситуация.

Всички мебели, които са едновременно издръжливи и многофункционални, ще ви се отплатят във времето. Например, ако изберете легло с вградено място за съхранение, можете да се насладите на дълги години спокоен сън - и едновременно с това да имате повече свободно пространство.

Продуктите, които могат да се адаптират според нуждите ви, са може би дори по-необходими, когато живеете с деца, които бързо могат да надраснат своите мебели. Разтегателните легла ви помагат да избегнете разходите и неприятностите при закупуването на ново легло с всеки скок в растежа на детето.

Вижте всички детски легла

Нови или освежени мебели?

В крайна сметка, дори добре използваните мебели могат да започнат да показват признаци на ежедневно износване. Можете да им дадете съвсем нов живот с много малко разходи или усилия.

Ако диванът ви например има сменяеми калъфи, които са подходящи и за пране, лесно ще му възвърнете усещането за свежест, когато пожелаете. Винаги можете да поддържате дивана чист - или пък напълно да преобразите външния му вид с нови цветове и мотиви. Нашите трайни калъфи за дивани са тествани да издържат над 25 000 цикъла на пране.​

Един слой боя или лак добавя допълнителна издръжливост на дървените мебели като маси, столове и системи за съхранение. Те ще са по-устойчиви на ударите и ожулванията при ежедневна употреба.

Вижте всички допълнителни калъфи за дивани

Майсторски умения? Имате ги

Времето оставя своя отпечатък и върху най-трайните продукти. Но понякога е необходимо да извършите съвсем лек ремонт, за да използвате отново любимия стол, маса или диван. И едва ли трябва да сте експерт, за да го направите. Вероятно сте сглобили мебелите, така че вече знаете кое какво е.

Имайки това предвид, можете да намерите повечето резервни части, от които се нуждаете, като се свържете с отдел Обслужване на клиенти в ИКЕА. Много хора изпитват удовлетворение от поправянето и повторното използване на мебелите - портфейлът и околната среда също ще усетят положителния ефект. Свържете се с отдел Обслужване на клиенти тук.

Вижте всички инструменти и крепежни елементи

Поддържане и обновяване на мебелите

Ако искате да използвате мебелите си по-дълго, предлагаме достъпни продукти от асортимента на ИКЕА, които могат да ви помогнат. Ето няколко идеи.

Вижте лесни и достъпни съвети за по-устойчив начин на живот у дома