Как да се грижите правилно за ножовете си


-
IKEA 365+ комплект ножове, 3 бр/к-тЦена 35,74 €Цена 69,90 лв

-
IKEA 365+ комплект ножове, 3 бр/к-тЦена 35,74 €Цена 69,90 лв
Измивайте само на ръка
Препоръчваме ви да измивате ножовете си на ръка веднага след употреба, за да предотвратите корозия и да елиминирате разпространението на бактерии, например когато тръгнете да режете пресни зеленчуци след като сте рязали сурово пилешко месо. Мийте ги на ръка с умерено топла или хладка сапунена вода и ги подсушавайте непосредствено след това. Избягвайте да поставяте ножовете в купчина съдове, накиснати в мивката. По този начин рискувате да бъдат надраскани от тежките тенджери и тигани. Освен това, някой може да се нарани сериозно, ако без да знае, пъхне ръка във водата.


-
IKEA 365+ готварски ножЦена 20,40 €Цена 39,90 лв

-
IKEA 365+ готварски ножЦена 20,40 €Цена 39,90 лв
Използвайте дъска за рязане
Препоръчваме ви винаги да използвате дървена или пластмасова дъска за рязане. Когато режете върху стъклени или метални повърхности, рискувате да затъпите ножа или по-лошо - да повредите острието. Не забравяйте, че дървото е по-щадящо за остриетата от пластмасата. Дървото и пластмасата са хигиенични повърхности, стига да се мият често с препарат и да нямат дълбоки драскотини, които могат да се превърнат в развъдник на бактерии.