Подходящ за всички видове котлони, включително индукционни. Този материал, любим на готвачите, изисква известно усвояване, тъй като е необходимо да се контролира температурата, за да не залепва храната. Ако сте начинаещ, препоръчваме да използвате съдове с незалепващо покритие. За по-луксозен вид и отлично представяне изберете съдове от неръждаема стомана с медно покритие.
Предимства
- Универсални и издръжливи
- Бързо се нагряват/запазват топлината
- Подходящи за съдомиялна
- Подходящи за фурна (в зависимост от дръжката)
- Подходящи за всички видове котлони, включително индукционни
Недостатъци
- Необходими са умения за регулиране на температурата, за да не залепва храната
- По-трудни за почистване от незалепващите
Поддръжка
Най-важното е да оставите съдовете да изстинат, преди да ги измиете, тъй като бързите промени в температурата могат да доведат до деформация. Повечето съдове от неръждаема стомана могат да се мият в съдомиялна машина, но някои готвачи предпочитат да ги мият на ръка. Ако храната е залепнала, смесете препарат за миене или оцет с вода и оставете да заври за няколко минути. Ако е необходимо, използвайте телена четка, за да довършите работата. Кухненските прибори от силикон, дърво или неръждаема стомана са безопасни за употреба с тези тигани.