Списъкът с любими продукти е празен.

Запознай се с новите съседи

Посрещането на нови съседи е приятен обичай при преместването в нов дом. Представяме ти три интересни практики, вдъхновени от традициите в различни части на света. А какъв е твоят любим ритуал за посрещане на нови съседи?

Сподели хляба с нови приятели

Да подариш хляб на новодомец е често срещан ритуал в много региони. Във Финландия традицията повелява поднасянето на финландски хляб по избор – пълнозърнест или ръжен. Към подаръка се добавя малко сол като израз на приятелство и просперитет.

Трайна опаковка на подарък

Пресният хляб трябва да е добре опакован. Чаената кърпа върши чудесна работа: страхотна опаковка, която пропуска въздух, за да не се натрупва влага – и бонус подарък, който ще се използва дълго време.

“Знам, че тази традиция се пратикува и на други места, но във Финландия, където съм отраснал, пресният ръжен хляб заедно с малко количество сол често се подарява на някой, който се нанася в нов дом. Вярвам, че солта е символ на просперитета.”
Майла, Финландия

Сладко посрещане

В САЩ подаряването на домашна торта или пай е сигурна рецепта за поставянето на добро начало с новите съседи.

Вкусен пай, добри съседи

Твоят пай с боровинки бързо ще изчезне, но ще остави след себе си топло приятелство.

“Има една поговорка, която гласи, че нещо е толкова американско, колкото ябълковият пай. Поднасянето на прясно изпечен пай или кейк на новия съсед е точно това. Когато току-що си се нанесъл в нов дом, десертите не свършват.”
Гретчен, САЩ

Твоята идентичност в едно ястие

Китай е огромна страна, която има богата кухня с различни регионални специфики. Когато се преместваш в нов дом, понякога е обичай да поканиш хората, които живеят на същия етаж и да им поднесеш ястие, типично за региона, в който си роден.

Китайско чаено парти

Сервирането на ястия може да бъде предизвикателство, особено когато не си сигурен колко гости ще пристигнат. Защо вместо това не направиш чаено парти? Не изисква дълга подготовка и лесно можеш да включиш например любимата рецепта на твоята баба за мъфини.

“Най-приятният за мен ритуал при преместването в нов дом, в Китай, е посрещането на съседите у дома и поднасянето на традиционна храна, характерна за региона, в който си израснал!”
Лежи, Китай

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.