Безмесни кюфтенца с паста и доматен сос
ПОРЦИИ: 1 ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : 20мин.
Съставки:
50 г паста BÄSTISAR
сол
ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС
100 г целина
100 г резене
200 г лук
200 г моркови
10 г чесън
5 г семена от копър (смлени)
1 г звездовиден анасон
(смлян)
1 г черен пипер (смлян)
1 дафинов лист
40 г зехтин
20 г доматено пюре
3 бр. 400-грамови консерви с цели домати
500 г зеленчуков бульон
5 г сол
5 г захар
10 г оцет
ЗА ЗАПЕЧЕНИТЕ МОРКОВИ
50 г моркови, обелени
1 с. л. олио за готвене сол и черен пипер
ЗА ДИПА С БЪЗ
1 с. л. напитка от бъз DRYCK FLÄDER
1 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. лимонов сок
40 г веган майонеза
10 г соев йогурт сол и черен пипер
ПЕЧЕН ЛУК
10 г печен лук ROSTAD LÖK
Начин на приготвяне:
Доматен сос
Запържете лука, резенето, морковите, целината и
чесъна в зехтин, докато омекнат. Гответе на слаб
огън за около 20 минути, без да покафеняват. Добавете
смлените подправки и доматеното пюре.
Сотирайте за около 5 минути. Прибавете
консервираните домати и бульона. Оставете да къкри
за около 1 час.
Добавете оцета от шери, захарта и солта и оставете
да кипне.
Печени моркови на фурна
Нарежете морковите на шайби с дебелина 2 см,
оваляйте в олиото за готвене и овкусете със сол и пипер.
Печете, докато се зачервят. Сервирайте топли.
Дип с бъз
Смесете всички съставки и овкусете със сол и черен
пипер. Сервирайте охладен.