Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Как да си създадем кът за растенията вкъщи

Искате да се грижите за растения, но не сте сигурни откъде да започнете? Вижте колко е лесно да отгледате любимите си растения от клонче с нашите съвети стъпка по стъпка ...

Откъде да започнете

Вижте как Мириам отрязва от любимото си растение, за да си отгледа ново: 1. Първо, отрежете парченце от стъблото, на което има две или три листа от растението-майка, точно под възлите (точката, в която листата излизат от стъблото). 2. Поставете го в съд с вода и добавете малко количество пръст. Използвайте стъклен съд, за да можете да видите кога израстват новите корени! 3. Поставете клончето на светло място с достатъчно светлина. Сега остава само да гледате как корените растат! В зависимост от растението, процесът може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. 4. Щом корените станат достатъчно дълги, е време да засадите растението в почва.

"Изпитвам голяма любов към моите растения. Да гледам как растат ме прави щастлива. Обичам да подарявам клончета на семейството и приятелите ми. Това е чудесен начин да споделя тази любов."
- Мириам, Швейцария

5-те стъпки на Мириам за щастливи растения:

  1. Поливайте големите листни растения през ден, ако е необходимо. Тествайте почвата с пръст и ако е суха, добавете вода. Сукулентите и кактусите се нуждаят от поливане само веднъж седмично - поставете ги в купа с вода за един час.
  2. Измивайте по-малките, зелени растения в банята веднъж седмично, ако се напрашат. По-големите растения можете да почиствате от прах с влажна кърпа.
  3. Редовно проверявайте за мъртви или пожълтели листа и ги отстранявайте с ножици. Мъртвите листа отнемат енергия от здравите.
  4. При тропическите растения използвайте овлажнител, за да сте сигурни, че влажността е между 60 и 70%.
  5. На всеки три месеца добавяйте пръчка тор към почвата.


Силата на растенията

"Растенията са толкова важни за мен - наистина чувствам, че атмосферата се е променила в тази къща," казва Мириам. "Купих едно растение, после две, а сега имам повече от 150!" 

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.