Съставки:
Канелен френски тост
4 канелени кифлички KAFFEREP, изпечени, за
предпочитане да са престояли няколко дни
2 яйца
90 г бяло брашно
150 мл мляко
2 с. л. захар
1 ч. л. канела
масло за пържене
Топинг
нарязани бадеми
горски плодове - пресни или от сладко
сладолед
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата, брашното и млякото, докато
получите гладка смес.
2. Срежете канелените кифлички наполовина, а след това -
на парченца.
3. В чиния смесете канелата и захарта.
4. Накиснете филийките в сместа за 5 минути.
5. На умерен огън изпържете в масло нарязаните кифлички
от двете страни, докато придобият приятен златист цвят.
6. Оваляйте пържените кифлички в сместа от канела и
захар.
Сервиране
Поднесете пържените канелени филийки върху плато,
гарнирани със сладолед, пресни горски плодове, нарязани
бадеми и поръсени отгоре с пудра захар. Да ви е сладко!