Skip to main content
Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Качете снимка
Вижте как работи

Канелен френски тост със сладолед

Дошли са ви неочаквани гости? Няма проблеми! Тази лесна рецепта ще ви помогне и за нула време ще превърнете останалите ви от предни дни канелени кифлички в чудесен десерт.






Съставки:


Канелен френски тост

4 канелени кифлички KAFFEREP, изпечени, за
предпочитане да са престояли няколко дни
2 яйца
90 г бяло брашно
150 мл мляко
2 с. л. захар
1 ч. л. канела
масло за пържене

Топинг

нарязани бадеми
горски плодове - пресни или от сладко
сладолед
пудра захар

4 порции
15 мин.


Начин на приготвяне:


1. В купа разбийте яйцата, брашното и млякото, докато
получите гладка смес.
2. Срежете канелените кифлички наполовина, а след това -
на парченца.
3. В чиния смесете канелата и захарта.
4. Накиснете филийките в сместа за 5 минути.
5. На умерен огън изпържете в масло нарязаните кифлички
от двете страни, докато придобият приятен златист цвят.
6. Оваляйте пържените кифлички в сместа от канела и
захар.

Сервиране

Поднесете пържените канелени филийки върху плато,
гарнирани със сладолед, пресни горски плодове, нарязани
бадеми и поръсени отгоре с пудра захар. Да ви е сладко!