ПОРЦИИ: 4 ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : 25мин.
Съставки:
28 бр. HUVUDROLL кюфтенца (около 450 г)
2 с.л. зехтин
4 пърленки GRÄDDAT тънък мек хляб
600 г ALLEMANSRÄTTEN картофено пюре
150 г кисели краставички, отцедено количество
100 г ROSTAD LÖK пържен лук
100 г бейби спанак, измит и подсушен
200 г пресен копър
сол и черен пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
1. Пригответе кюфтенцата според
инструкциите на опаковката. Дръжте на
топло.
2. Пригответе картофеното пюре според
инструкциите на опаковката. Овкусете с
черен пипер. Дръжте на топло.
3. Затоплете пърленката от едната страна и я
поставете на равна повърхност със
затоплената страна отдолу.
4. Поставете няколко листа спанак в средата
на пърленката.
5. Поставете картофено пюре, кюфтенца и
краставички върху пърленката.
6. Поръсете с пържен лук, копър и овкусете
със сол и черен пипер.
7. Сгънете пърленката и я увийте с хартия.