Skip to main content
Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Качете снимка
Вижте как работи

Тортила със зеленчукови кюфтенца и сладък картоф

Насладете се на вкусно вегетарианско ястие със зеленчукови кюфтенца, сладък картоф и авокадо.

На растителна основа


Съставки:

Тортила със зеленчукови кюфтенца
250г. (ок. 16) зеленчукови кюфтенца
HUVUDROLL
1 голям сладък картоф
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 мл черен пипер
4 пълнозърнести тортили
300 мл. червено зеле, ситно
нарязано
1 нар
1/2 краставица
2 с. л. пресен лук, ситно нарязан

Авокадо дип
3 бр. зряло авокадо
1 голям домат
Чили
1 скилидка чесън, настърган
1 с.л. сок от лайм
1 ч. л. сол

Полезен съвет!
Ако сте вегетарианци, можете да използвате нашите
зеленчукови кюфтенца.

4 порции
30 мин.


Начин на приготвяне:


1. Загрейте фурната на 225°C.

2. Обелете сладкия картоф, нарежете го на малки резени и
ги сложете в купа.

3. Добавете зехтин, сол и черен пипер и разбъркайте.
Наредете резените върху лист хартия за печене. Оставете
картофите във фурната за 20 минути или докато омекнат и
добият златист цвят.

4. Сгответе кюфтенцата според инструкциите на опаковката.

5. Намачкайте авокадото, нарежете домата на дребно и
добавете останалите съставки за дипа.

6. Обелете нара и махнете семената.

7. Нарежете краставицата на дълги пръчици.

8. Затоплете тортилите.

9. Напълнете тортилите с авокадо дип, краставици, нар и
картофи.