Тортила със зеленчукови кюфтенца и сладък картоф
Насладете се на вкусно вегетарианско ястие със зеленчукови кюфтенца, сладък картоф и авокадо.
Съставки:
Тортила със зеленчукови кюфтенца
250г. (ок. 16) зеленчукови кюфтенца
HUVUDROLL
1 голям сладък картоф
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 мл черен пипер
4 пълнозърнести тортили
300 мл. червено зеле, ситно
нарязано
1 нар
1/2 краставица
2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
Авокадо дип
3 бр. зряло авокадо
1 голям домат
Чили
1 скилидка чесън, настърган
1 с.л. сок от лайм
1 ч. л. сол
Полезен съвет!
Ако сте вегетарианци, можете да използвате нашите
зеленчукови кюфтенца.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 225°C.
2. Обелете сладкия картоф, нарежете го на малки резени и
ги сложете в купа.
3. Добавете зехтин, сол и черен пипер и разбъркайте.
Наредете резените върху лист хартия за печене. Оставете
картофите във фурната за 20 минути или докато омекнат и
добият златист цвят.
4. Сгответе кюфтенцата според инструкциите на опаковката.
5. Намачкайте авокадото, нарежете домата на дребно и
добавете останалите съставки за дипа.
6. Обелете нара и махнете семената.
7. Нарежете краставицата на дълги пръчици.
8. Затоплете тортилите.
9. Напълнете тортилите с авокадо дип, краставици, нар и
картофи.