ПОРЦИИ: 4 ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : 20мин.
Съставки:
1 опаковка гофрети VÅFFLOR (12 броя)
200 мл бита сметана 40%
Половин буркан сладко от
боровинки SYLT BLÅBÄR
Половин буркан сладко от
ягоди SYLT JORDGUBB
1 лъжица пудра захар
За шоколадовия сос:
100 мл сметана
80 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
За шоколадовия сос:
1. Кипнете сметаната и дръпнете от
котлона.
2. Начупете шоколада на малки парченца
и го добавете към топлата сметана.
3. Разбъркайте доката шоколада се разтопи.
За гофретите:
1. Разбийте сметаната
2. Затоплете гофретите.
3. Поставете върху всяка гофрета сладко,
бита сметана и поръсете с пудра захар.
4. Довършете с шоколадовия сос.