Добре дошли в ИКЕА

ИКЕА предприема активни действия по отношение начина ни на живот в синхрон с природата

София, 01 април 2019 г.

Компанията ще вдъхнови и помогне на повече от 1 милиард души да живеят по-добре у дома си, в рамките на ограничените ресурси на планетата ни

Знаете ли, че 8 от 10 души признават, че хората допринасят за изменението на климата, а 2/3 от тях са загрижени за това? Това са част от резултатите от изследването за нагласите на хората към климатичните промени, което ИКЕА провежда.

Много от продуктите на ИКЕА са създадени да насърчават ежедневно действията на всеки един от нас за опазване на околната среда – за пестене на енергия, вода, намаляване на отпадъка в къщи.

Проучването е проведено посредством 24 фокус групи в шест държави, както и онлайн в 14 държави с над 14 000 души. Чрез данните от него служителите на ИКЕА разбират какво мислят и правят хората по отношение изменението на климата, какви действия предприемат в ежедневието си, как могат да бъдат мотивирани и какво ги окуражава да правят повече.


ИКЕА изтегля превантивно SÖTSAK SKUMTOPP, мек сладкиш с маршмелоу, 180 г, поради недостатъчна информация за алергена мляко в списъка на съставките

София, 12 март 2019 г.

ИКЕА изтегля превантивно SÖTSAK SKUMTOPP, мек сладкиш с маршмелоу, 180г, поради недостатъчна информация за мляко (потенциален алерген за хора, чувствителни към мляко) в списъка на съставките.

Безопасността на храната е основен приоритет на ИКЕА и ние искаме да уверим своите клиенти, че SÖTSAK SKUMTOPP мек сладкиш с маршмелоу със срок на годност между 12.03.2019 и 18.04.2019 се изтегля от пазара.

Призоваваме клиенти, които са алергични или имат непоносимост към мляко или млечни продукти, да върнат SÖTSAK SKUMTOPP в най-близкия магазин на ИКЕА срещу възстановяване на сумата в пълен размер.


ИКЕА ангажира още 5 000 фермери от Уганда в инициативата си за социални предприемачи

25 февруари 2019 г.

Близо 13 000 фермери доставят кафените зърна Aрабика за производство на серията кафе PÅTÅR на компанията. А вие знаете ли произхода на сутрешното си кафе?

Броят на земеделските производители, които участват в социалната бизнес инициатива в региона на Бели Нил в Уганда, е нараснал с над 60%, обяви ИКЕА. Проектът стартира с 8,000 фермери през есента на 2017 г. А на следващата година ИКЕА представи специалното си кафе PÅTÅR – 100% Арабика с произход от района на Бели Нил в Уганда. Към днешна дата почти 13 000 фермери доставят кафените зърна Aрабика за производство на PÅTÅR.

PÅTÅR е висококачествено, средно изпечено кафе, с фини нотки на ванилия и шоколад, за чиято направа са използвани единствено кафени зърна с произход от региона на Бели Нил в Уганда. То е органично и UTZ сертифицирано. Клиентите могат да проверят произхода на своето кафе PÅTÅR онлайн, като въведат срока на годност от опаковката в тракера UTZ / IKEA - https://www.utzcertified.org/ikea/.


ИКЕА вече предлага и цялостна гама продукти за домашни любимци

22 февруари 2019 г.

Колекцията LURVIG е разработена съвместно с ветеринарни лекари

Чувствате ли, че вашата котка или куче не е просто домашен любимец, а член на семейството? Именно тази връзка между хора и животни подтиква ИКЕА да създаде LURVIG - цялостна гама продукти за домашни любимци.

Проектирана от дизайнери любители на животните, с подкрепата на опитни ветеринари, колекцията ви дава всичко, от което се нуждаете, така че вие и вашият домашен любимец да се наслаждавате на дома си заедно.

„Когато прекарвам време заедно с трите си кучета, всички притеснения и стрес просто изчезват. Те ме учат на уважение, а тяхната безусловна любов е безценна”, сподели дизайнера Инма Бермудес. Именно затова гамата LURVIG е предназначена да подпомогне живота ни заедно с нашите кучета и котки, като се вписва в интериора ни.


ИКЕА обяви тазгодишните победители от конкурса за детска рисунка

15 февруари 2019 г.

Творенията на 6 деца ще бъдат произведени като плюшени играчки с мисия

За пета поредна година децата от цял свят се включиха в състезанието на ИКЕА, за да дадат шанс на играчката на мечтите им да се превърне в реалност. Тази година в конкурса са участвали 87 000 невероятни рисунки, като 6 избрани творби ще бъдат произведени като колекция плюшени играчки SAGOSKATT и ще бъдат пуснати в продажба през есента в магазинната мрежа на ИКЕА по цял свят като част от кампанията „Let’s Play” 2019.

SAGOSKATT е лимитирана колекция от плюшени играчки, проектирани от деца за деца. Тя е част от ежегодната кампания на ИКЕА "Let’s Play", която насърчава всеки да играе повече. Всички приходи от продажбите на SAGOSKATT се даряват на местни благотворителни организации.

Вижте всички победители тук. 

ИКЕА Център за поръчки Пловдив отвори врати

05 декември 2018 г.
ИКЕА приветства първите си посетители в мол Plovdiv Plaza

ИКЕА Център за поръчки Пловдив отвори врати днес в мол Plovdiv Plaza. Това е третият център за поръчки в България след този във Варна през 2015 г. и този в Бургас, който бе открит през 2016 г.

В новия Център за поръчки посетителите могат да се вдъхновят с различни идеи за обзавеждане, да се докоснат до избрана част от продуктите на ИКЕА и да поръчат от наличния асортимент.

За улеснение на всички клиенти, в Центъра за поръчки в Пловдив ще се извършват и допълнителни услуги като проектиране на кухни, доставка до дома, монтаж и потребителско финансиране.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА изтегля превантивно разтегателнa маса в бяло GLIVARP

27 ноември 2018 г.
ИКЕА изтегля превантивно разтегателна маса в бяло GLIVARP. Изтеглянето важи и за двата размера (125/188x85см и 125/115x70см).

ИКЕА приканва потребителите, които са закупили съответната маса след февруари 2017, да я върнат в магазин ИКЕА, където средствата за закупуването й ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да я заменят с друг сходен продукт.

ИКЕА бе уведомена за няколко случая, в които разтегателната част на разтегателна маса в бяло GLIVARP се е откачила от опорните релси и е паднала, с риск да причини евентуални наранявания.

Поради тази причина ИКЕА изтегля превантивно съответната маса в двата налични размера. Изтеглянето не засяга разтегална маса от стъкло GLIVARP. ИКЕА благодари на всички свои клиенти за проявеното разбиране.
Съобщение за медиите


 

Детска рисунка може отново да се превърне в плюшена играчка с мисия в конкурса на ИКЕА

02 ноември 2018 г.
Всички приходи от продажбата на играчките SAGOSKATT отиват в полза на проекти на УНИЦЕФ за децата в България

Стартира ежегодният конкурс за детска рисунка на ИКЕА, в който творенията на децата на лист хартия могат да „оживеят“ и да бъдат произведени от компанията като плюшена играчка от колекцията SAGOSKATT. „Вълшебен конкурс 5“ и колекцията SAGOSKATT са част от кампанията Let’s Play, която извежда на преден план ролята на играта – не само за децата, но и за всички хора – защото играта е незаменима човешка потребност.

Във „Вълшебен конкурс 5“ в България могат да се включат деца до 12-годишна възраст, като в периода от 1 до 18 ноември качат рисунка на своя въображаем приятел на специалната платформа ikeaplay.bg.

Рисунките от миналогодишния конкурс вече са произведени и са част от колекцията плюшени играчки SAGOSKATT на ИКЕА. Всички приходи от продажбата на колекцията отиват в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“.
Съобщение за медиите


 

Временно удължаване на срока за доставка на поръчки от ИКЕА онлайн магазин

26 септември 2018 г.
Призоваваме всички, които очакват доставката си, да се свържат с нас на безплатната ни телефонна линия 080045800, за да получат информация за статуса на своята поръчка.

Нашите клиенти са основен приоритет и поради тази причина от месец юли предприехме мащабно реформиране на организацията на логистичния процес с цел да подобрим клиентското преживяване във всички канали за продажба. По време на фазата на прехвърляне на логистичните операции към външен партньор, установихме сфери, в които допълнително да усъвършенстваме процедурите си.

Това обаче предизвика неочаквани забавяния в графиците за изпълнение на поръчките – което се случи основно в онлайн магазина. С цел да разрешим въпроса с възникналото забавяне, се налага временно да увеличим срока на доставка за поръчки от онлайн магазина на ИКЕА на 30 работни дни.

Тази мярка ще даде възможност да реализираме докрай предприетата логистична промяна, да възстановим нормалния ритъм на работа възможно най-скоро и да изведем обслужването на клиентите в онлайн магазина на ИКЕА на още по-високо ниво.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА изтегля превантивно определени партиди на лампа за таван CALYPSO

26 септември 2018 г.
ИКЕА призовава клиентите, закупили такава лампа след 1-ви август 2016 г., да проверят датата на производство върху продукта.

Приканваме потребителите, които използват лампа за таван CALYPSO с етикет на производство от 1625 до 1744 включително, да преустановят употребата й и да върнат продукта в магазин ИКЕА.

Средствата за закупуването му ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да го заменят с нова лампа за таван CALYPSO. Не е необходимо да представяте касова бележка срещу възстановяване на сумата или замяна на продукта.

Безопасността е основен приоритет на ИКЕА, затова всички наши продукти следва да отговарят на международните и национални разпоредби и съответните стандарти.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА представи новия си каталог за 2019 и обяви отварянето на нов център за поръчки в Пловдив

30 август 2018 г.
Компанията бележи среден ръст от 12% в продажбите от отварянето през 2011г.

ИКЕА представи новия каталог за 2019 година, в който основен фокус са различните нужди у дома. Той показва цялостни интериорни решения, дизайнерски асортимент и нови, трайно по-ниски цени.

ИКЕА отваря нов център за поръчки в Пловдив. Това е третият такъв на компанията след този във Варна, който започна работа през 2015 г., и този в Бургас, стартирал през 2016 г. Центърът ще бъде открит този ноември в новия мол в града – Plovdiv Plaza.

Компанията представи и развитието си за изминалите 7 каталожни години. За този период ИКЕА в България привлече 16 милиона посетители, отбеляза среден ръст от 14% на клиенти и 12% на продажбите.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА демократизира изкуството с нова колекция

27 август 2018 г.
NORRHASSEL не е колекция, включваща просто фотографии, a произведения на изкуството, с които да изразиш себе си.

ИКЕА представя колаборацията си с емблематичния фотографски бранд Hasselblad в нова колекция на име NORRHASSEL – лимитирана колекция от постери. С това партньорство двата бранда помагат на хората да се докоснат до изкуство и да го направят част от всекидневието си.

Постерите обхващат широк спектър от обекти и внасят в дома много повече - идея, мнение и гледна точка. Те пренасят всеки в очарователния свят на този, който е уловил образа. Колекцията е част от големия стремеж на ИКЕА да направи изкуството по-достъпно за повече хора.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА ви благодари за първите прекрасни 75 години заедно!

27 юли 2018 г.
На 28 юли ИКЕА навършва 75 години. На тази дата през 1943 г. Ингвар Кампрад основава компанията в покрайнините на Елмхулт, Швеция.

Започвайки като малък бизнес за поръчки по пощата, управляван от тийнейджър на велосипед, за 75 години ИКЕА се превръща в един от водещите мебелни брандове в света. Днес компанията е представена на 49 пазара, магазините ѝ се посещават от близо един милиард души всяка година, а посетителите онлайн надвишават 2,5 милиарда годишно.

Планира се празненствата да продължат до края на годината – следете IKEA.bg!
Съобщение за медиите


 

ИКЕА получи три награди RED DOT 2018 за продуктов дизайн

10 юли 2018
Резултатите от RED DOT 2018 са с тройна победа за дизайн на ИКЕА. Брандът бе награден за мултифункционалата платформа за диван DELAKTIG, преносимата музикалната колекция FREKVENS и KUNGSBACKA, първата кухня на ИКЕА, направена от рециклирана дървесина и рециклирана пластмаса на годишната церемония, която се проведе този месец в Есен, Германия.

„Трябва да се научим да използваме по-добре ресурсите на планетата по интелигентен начин. Нашата амбиция е да увеличим дела на рециклираните материали в нашите продукти.“ – сподели Анна Гранат, разработчик на продукти в IKEA.

Тази година бяха получени изявления от 59 страни и въведените продукти бяха оценени индивидуално от независимо и международно жури от експерти. Наградите Red Dot са едни от най-големите световни продуктови конкурси.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА промени 6000 кв. м. от магазина, през август ще заработи изнесен логистичен център в София.

12 юни 2018 г.
Тези дейности се реализират под мотото „Променяме магазина за теб“, след като Никос Ифантидис, управител на ИКЕА за България, пое ангажимент за подобряване на клиентското преживяване.

ИКЕА обяви обновените 6000 кв. м. от магазина в София. Следващата важна стъпка ще бъде логистичен център под наем край столицата, което ще оптимизира логистичните процеси и наличността в магазина.

Променени са общо 8 отдела от търговската част – готвене, за трапезата, текстил за дома, текстил за спалня, килими, баня, организиране на дома и осветление. Нов облик имат и касите, ИКЕА бистро, магазина за шведска храна и зоната за обслужване на клиенти.

Следващата ключова стъпка за подобряване на потребителското преживяване се очаква през август. За тогава е планирано да заработи нов модерен логистичен център в София. След проведена тръжна поцедура за доставчик на логистичната услуга е избран „карго-партнер“ (cargo-partner), един от най-големите логистични доставчици в България.
Съобщение за медиите


 

ИКЕА представи нови сътрудничества: с Adidas, Lego, дизайнера Стефан Диез и други

8 юни 2018 г.
Това се случи по време на традиционното събитие Дни на демократичния дизайн, което се провежда в Елмхут, Швеция.

ИКЕА представи предстоящите си нови сътрудничества с компании и дизайнери – Adidas, Lego, UNYQ и Area Аcademy и с дизайнера Стефан Диез.

Сътрудничествата с компании се очаква да доведат до по-интересни и вдъхновяващи предложения. ИКЕА и adidas ще работят съвместно, за да развият спортуването вкъщи и усъвършенстването на здравословните навици. ИКЕА и Lego Group от своя страна ще сътрудничат за повече и по-увлекателни и развиващи игри за децата вкъщи.

ИКЕА се свързва с награждавания индустриален дизайнер Стефан Диез, с когото ще търсят нови възможности за проектиране на работни места, приспособени към начина, по който хората вече работят. Другите колаборации са с UNYQ, водеща 3D принтинг компания и образователната институция Area Academy и Saint Heron, мултидисциплинарен културен център.
Съобщение за медиите


 

Новият Център за поръчки на ИКЕА в Бургас отваря врати на 20 октомври 

11 октомври 2016 г.
Центърът се намира  в Mall Galleria, предлагайки вдъхновяващи интериорни решения на 2 100 кв. метра площ

Новият Център за поръчки на ИКЕА в Бургас отваря врати за посетители на 20 октомври 2016 г. и ще бъде първият обект на марката в Югоизточна Европа, интегриран в мол. Разположен на две нива, върху обща площ от
2 100 кв. метра, той ще предлага изцяло нов модел на пазаруване за клиентите от Бургас и региона. Посетителите ще могат да се вдъхновят от разнообразни интериорни комбинации, както и да получат компетентни съвети от консултантите на ИКЕА. Клиентите ще могат лесно да направят поръчка от целия продуктов асортимент, наличен в магазин ИКЕА в София, след което ще получават покупките си до Центъра за поръчки без допълнително оскъпяване за доставка. Освен това в новия търговски обект на ИКЕА ще се предлагат допълнителни услуги като дизайн на кухня, монтаж и потребителско финансиране.
Съобщение за медиите

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА спечели злато на ФАРА
 

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА спечели злато на ФАРА

19 септември 2016 г.
БАЛКОН ТУРИСТ бе отличена със Злато за кампания и два сребърни приза на най-големия рекламен фестивал у нас, a ИКЕА България се класира в топ пет на рекламодателите у нас.

Кампанията БАЛКОН ТУРИСТ на ИКЕА България и Ogilvy Group Bulgaria спечели златна награда в една от най-оспорваните категории „Комуникационна кампания” на фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2016, който се проведе от 15 до 17 септември в Пловдив. БАЛКОН ТУРИСТ спечели и два сребърни приза – за „Интерактивна кампания” и за идеята да се използват балкони за рекламен канал в категорията „Нов комуникационен канал”. ИКЕА България се нареди на пето място в класацията на рекламодателите, участващи в креативния фестивал. По-рано тази година, ИКЕА взе златна награда за БАЛКОН ТУРИСТ и в категорията „Услуги” на наградите за ефективност Effie Bulgaria. 
Съобщение за медиите


 

„ ИКЕА България открива нов Център за поръчки в Бургас и представя новия си каталог за 2017"

30 август 2016 г.
ИКЕА България обяви откриването на нов Център за поръчки в Бургас тази есен като резултат от стабилния си растеж. Компанията отчита 18% ръст в продажбите, 12% ръст на посетителите и 26% повече клиенти в сравнение с миналата каталожна година. Резултатите отразяват цялостното присъствие на ИКЕА в България и включват магазин ИКЕА в София, онлайн магазина и Центъра за поръчки във Варна. За изминалата каталожна година трите канала за продажба отчитат оборот от 92 милиона лева. Компанията регистрира общо 2.5 милиона посетители и 950 000 клиенти, отбеляза Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.
Съобщение за медиите


 

„ ИКЕА информира клиентите, че всички скринове, които предлага, отговарят на задължителните стандарти за сигурност във всички страни, в които се продават.“

29 юни 2016 г.
Във връзка с публикациите относно изтеглянето на скринове ИКЕА, уведомяваме клиентите, че това засяга единствено пазарите на САЩ и Канада. Конкретният продукт се изтегля, тъй като не отговаря на изискванията на доброволен местен стандарт на ASTM (American Society for Testing and Material).
Скриновете ИКЕА отговарят на всички задължителни стандарти за сигурност в Европейския съюз и в останалите страни, в които се продават. Всички скринове ИКЕА са тествани и отговарят на Европейския стандарт за безопасност (EN 14749). Различията в доброволното регулиране от континент на континент са често срещани, особено ако се провежда от частни, неправителствени организации.
Съобщение за медиите


 

Влез в света на игрите с LATTJO


Дни преди празника на най-важните хора те каним на нашата LATTJO олимпиада за игри на открито, част от събитията на Sofia Fun Fest. Събери своя отбор и се включи в състезанията по скачане на ластик, дърпане на въже и скачане в чували. Ние ще ти припомним правилата, а ти и твоя отбор ще имате шанса да спечелите чудни игри и играчки от нашата колекция LATTJO.

Започваме в 11:00 часа на 28 май на изхода към Sofia Ring Mall. 
Повече за събитието


 

Да играем и декорираме заедно – креативна работилничка в ИКЕА 


Великденските празници са съвсем близо, затова е време да се подготвим с декорацията.
С нашите приятели от Работилничка за приложни изкуства -  11:00 до 15:00 часа, до Магазин за шведска храна.
Ще развинтим фантазия и въображение, за да подготвим заедно празничната украса у дома. Разбира се, всичко ще е под формата на игра и забавление!
Повече за събитието


 

ИКЕА представя фотоизложба IKEA Art Event 2016 


Второто издание на лимитираната колекция IKEA ART EVENT представя фотографии на 11 значими съвременни фотографи от цял свят. 

Откриването на изложбата с вдъхновяващите арт фотографии от различни точки на света е на 11 април от 19:00 часа в PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи. 

Повече за фотографите и лимитираната колекция
Повече за събитието


 

ИКЕА представи лимитирана колекция GILTIG със специална изложба 


На 29-и април ИКЕА представи своята най-нова лимитирана колекция GILTIG със специална продуктова изложба, която може да бъде видяна до 3 април в Галерия 2.0 в София. GILTIG е създадена в партньорство с лондонския моден дизайнер Кейти Иъри и пренася типичните за нея атрактивни илюстрации върху мебели и аксесоари. Цялата линия беше курирана като изложба от Студио Комплект, а  по повод откриването й се проведе дискусия на тема „Модата среща интериорния дизайн”, с участието на Поли Георгиева, интериорен дизайнер в ИКЕА, Лидия Манолова, интериорен редактор в сп. BRAVACASA и Антония Йорданова, креативен директор на българския моден бранд KNAPP.
Повече за събитието
 


 

ИКЕА представя лимитирана колекция GILTIG: Модата среща интериорния дизайн


С лимитирана колекция GILTIG ИКЕА стъпва в изцяло нова територия. Колекцията е първата от серия партньорства с модни дизайнери и пренася удивителните шарки на модния дизайнер на мъжки облекла Katie Eary върху мебели и аксесоари. 

Лимитираната колекция ще бъде представена със специална изложба в Gallery 2.0 от 29 март до 3 април, курирана от Studio Komplekt. 
Повече за събитието
 

 
 

ИКЕА спечели наградата iF DESIGN 2016 за работната лампа RIGGAD


Работната лампа с безжично зареждане RIGGAD на ИКЕА спечели престижното отличие iF DESIGN AWARD на церемония в Мюнхен. iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.

„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Съобщение до медиите
 


 

Малки и големи готвят заедно с „Малка сладка“ в ИКЕА


Най-пъстрата и забавна детска готварска книжка „Малка сладка“ отново гостува на ИКЕА със специално събитие, в което децата ще готвят със своите родители. Инициативата е част от многото семейни и готварски приключения в ИКЕА и ще провери как се справят малките и големите в съвместните си опити за приготвяне на вкусотии. Събитието е в събота, 24 октомври, от 11:00 часа, а мястото – до ресторанта на ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

Новият ИКЕА каталог е посветен на живота във и около кухнята


ИКЕА каталог 2016 е изпълнен с нови продуктови предложения, вдъхновение за обзавеждане на дома и находчиви решения за всяко пространство. Тази година ИКЕА поставя акцент върху живота във и около кухнята наред с всички моменти, които прекарваме вкъщи.
Съобщение до медиите
 


 

Първият Център за поръчки на ИКЕА в България отвори врати в град Варна


Първият Център за поръчки на ИКЕА в България отвори врати в град Варна. Проектът е част от стратегията на компанията да улесни достъпа на още повече хора до продуктите за обзавеждане на дома на ИКЕА чрез нови канали за продажба. Центърът във Варна е втората значима стъпка на ИКЕА България в тази посока за 2015 г., след старта на онлайн магазина ikea.bg
през месец април.
Съобщение до медиите
  

ИКЕА представя новата си посока за развитие на бизнеса си с храни и напитки


ИКЕА Храни и напитки започва своята дългосрочна глобална кампания с основен фокус върху по-здравословното хранене и начин на живот. Следвайки визията си да направи всеки ден по-добър за хората, ИКЕА ще предлага по-богата селекция от природосъобразни храни. Първата крачка в тази посока е въвеждането на вегетарианските кюфтенца GRÖNSAKSBULLAR, които се предлагат и в България от 29 април.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА България стартира онлайн магазин


Като част от стратегическите приоритети да бъде все по-достъпна за хората, ИКЕА отвори своя онлайн магазин в България. От 22 април клиентите на шведската верига могат удобно да пазаруват от всяка
точка на страната. В забързаното и високотехнологично съвременно ежедневие, ИКЕА остава вярна на мисията си да предоставя добър дизайн и качествени продукти на достъпни цени за всеки дом. Стъпването на компанията на разрастващия се глобален онлайн пазар е една от най-големите крачки в отговор на световните тенденции и в търсене на максимална близост до всеки клиент.
Съобщение до медиите
 


 

Нов живот за старите книги


В дома ви е пълно с вече прочетени и отдавна забравени детски книжки, които събират прах по рафтовете? Сега можете да им вдъхнете нов живот, като посетите Библиотеката за книжки на ИКЕА, която ще бъде разположена между 9 и 14 декември в книжарницата на Софийския Международен литературен фестивал в мраморното фоайе на
Националния дворец на културата. Там можете да оставите книжка, издадена преди не повече от 15 години, или да закупите нова, а ИКЕА ще се погрижи тя да стигне до дете, което има нужда от нея. 
Съобщение до медиите
 


 

Коледното настроение завлaдява ИКЕА


Празнични вкусотии, коледна музика, шведски традиции и много светлина очакват посетителите на магазин ИКЕА България през декември. За трета поредна година ИКЕА ще посрещне коледните празници с празнично настроение, вкусен аромат на сладки с канела, музика и много светлина. 
Съобщение до медиите
 


 

Креативното осветление у дома – във фокуса на семинар в ИКЕА


Как да използваме светлината, така че да създадем повече хармония и уют у дома? Кои са най-важните принципи за осветяване на помещенията и какви са предимствата на LED осветлението? Отговори на
тези въпроси ще дадат специалистите на ИКЕА на семинара „Нека бъде светлина във всеки #дом”, който компанията организира на 26 ноември.
Съобщение до медиите
 


 

Децата ще създадат сами украсата за Хелоуин в ИКЕА


Едно от най-забавните неща, с които свързваме Хелоуин, освен неизменните страшни костюми и събирането на лакомства, е украсяването на дома за празника. Ето защо, на 31 октомври децата ще имат възможността да развихрят въображението си и да създадат сами оригинални декорации за Вси Светии в рамките на арт-работилница в ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

Световноизвестният детски психолог Алисън Шейфър гостува в ИКЕА


Освен в място за топлина и споделени мигове, домът често се превръща и в арена на борби за надмощие. Правилно ли е да основаваме отношенията си на постоянни борби и победи, или е по-добре да концентрираме усилията си върху това да заработим като един екип? Възможно ли е изобщо родители и
деца да бъдат равноправни партньори в семейството? Върху тези въпроси ще се фокусира световнизвестният детски психолог, лектор и автор на бестселъра „Скъпи, провалих децата” Алисън Шейфър на безплатна лекция за родители в ИКЕА.

Съобщение до медиите
 


 

Мащабна симулация на пожар в ИКЕА България


Мащабна симулация на избухване на пожар се проведе в магазина на ИКЕА България на 25 октомври. Всички присъстващи клиенти бяха евакуирани в реално време, а служителите образуваха жива верига, за да гарантират сигурността на клиентите и достъпа на представителите на всички отговорни институции до обекта. 
Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА България празнува трети рожден ден

18.09.2014
На 20 септември се навършват три години от стъпването на ИКЕА на българския пазар. Мебелният магазин ще отпразнува рождения си ден с изненади за своите клиенти. 
Съобщение до медиите
 


 

Романтична вечер под звездите с ИКЕА


Политически акции, виртуозни скейт изпълнения, бира на пейка с приятели...обикновено това са първите асоциации, които ни идват наум, когато чуем за градинката пред паметника на Съветската армия. За две щастливи двойки обаче, тя се превърна в място за романтична вечер в уютна обстановка, пресъздаваща най-актуалните идеи за обзавеждане от ИКЕА. 
Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА се разположи в центъра на София


От 4 септември столичани могат да разгледат обзавеждането на ИКЕА и да почерпят идеи и вдъхновение за дома не само във фирмения магазин,
а и на открито, в центъра на града. Това стана възможно, след като ИКЕА разположи в градинката пред Паметника на съветската армия три уютно обзаведени стаи - спалня, детска и всекидневна, отразяващи най- новите идеи от ИКЕА. Първите гости бяха посрещнати със сутрешно кафе от екипа на ИКЕА България. До 14 септември всеки минувач може да разгледа интериорите, да и да се наслади на домашен уют по време на забързания работен ден, прелиствайки новия каталог на ИКЕА. Посетителите ще могат да споделят какво означава дома за тях във видео, което ще бъде качено във Vbox7 и в YouTube канала на ИКЕА.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА представя новия си каталог и над 500 по-ниски цени


ИКЕА България намалява цените на над 500 артикула от асортимента си. Намалението обхваща цялата продуктова гама, поставяйки акцент върху артикулите за баня и спалня, които са във фокуса на новия каталог на ИКЕА за 2015 г. Това съобщиха от екипа на ИКЕА България на среща с медиите на 28 август в София, на която бе представен и новият каталог на марката. Новият каталог включва над 2000 продукта за дома, чиито цени могат само да намаляват в рамките на каталожната година*. (от септември 2014 г. до август 2015 г.). 
Съобщение до медиите
 


 

Август е месец на децата в ИКЕА


През целия месец август децата ще имат разнообразни възможности за креативни занимания и забавления в Магазин ИКЕА в София. Всеки уикенд е посветен на различна любопитна тема, която по забавен начин да развие въображението и креативните способности на малките посетители на ИКЕА.
Съобщение до медиите
 


 

Първият ИКЕА Family семинар посреща дизайнера Мая Ганжниеч в София


Младият полски дизайнер Мая Ганжниеч ще гостува на ИКЕА на 20 юни зa първия ИКЕА Family семинар в България. Ганжниеч, един от дизайнерите на лимитираната колекция IKEA PS 2014, ще разкаже за участието си в проекта, обединил 19 млади творци от всички точки на света и за „Дизайна в движение“, или как динамичния начин на живот променя облика на дома.

Съобщение до медиите
 


 

ИКЕА празнува 1 юни с уикенд, посветен на децата


Цял уикенд, посветен на децата и техните родители, подготвя ИКЕА България по повод детския празник 1 юни. Програмата за 31 май - 1 юни предвижда лекция за родители на световноизвестния специалист по здравословно хранене Барбара Рен, четене на открито с деца пред Националната библиотека, както и разнообразни игри и изненади за малките посетители на магазина и техните семейства.
Съобщение до медиите
 


 

Шведски и български традиции се пренасят в ИКЕА за детски Великден


Игри, музика и състезания с разнообразни награди за малки и големи ще организира ИКЕА за своите посетители в разгара на великденските празници. Великден е един от най-големите празници на семейството, изпълнен с любими на децата традиции. Ето защо ние ще празнуваме по българските обичаи, същевременно запознавайки децата и техните родители и с типично шведските великденски традиции. 
Съобщение до медиите
 


Разплащателни методи: