Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Концепцията на ИКЕА

ИДЕЯТА

За мнозинството от хората


В основата на Концепцията на ИКЕА лежи идеята да предлагаме асортимент от мебели и аксесоари за обзавеждане на дома, които да са достъпни за мнозинството от хората, а не само за малцина. Постигаме това, като съчетаваме функционалност, качество, дизайн и стойност, винаги с отговорно отношение към околната среда. Концепцията на ИКЕА се прилага във всеки аспект от нашия бизнес – от дизайна, снабдяването, опаковането и диструбуцията до бизнес модела ни. Целта ни е да помогнем на повече хора да водят по-добър живот у дома.

Концепцията на ИКЕА в действие

Концепцията на ИКЕА оживява по много начини: в магазините ни по света, в каталога на ИКЕА, на уебстраницата и чрез мобилните приложения и, най-вече, в домовете на милиони хора по цялото земно кълбо.

1951

1954

1967

1981

1983

2019

Откъде идва името

Името на ИКЕА е съчетание от инициалите на основателя Ингвар Кампрад (ИК) и първите букви от наименованията на фермата и селцето, където е отраснал той – Елмтарид и Агунарид (ЕА). Логото на ИКЕА се е запазило почти непокътнато в историята на компанията, като версията от 1967 г. остава постоянен символ на бизнеса на ИКЕА.

Заедно пестим средства

Клиентите на ИКЕА играят важна роля в така наречения от нас процес на демократичния дизайн: вие изпълнявате вашите отговорности, ние – нашите, заедно пестим пари. Клиентите дават своя принос по множество начини – например, сами сглобяват стоките в плоски опаковки (въведени преди 60 години за масата LÖVET), пестят ресурси у дома и ни дават обратна връзка.

ФРАНЧАЙЗ СТРУКТУРА

Развитие на Концепцията на ИКЕА

В началото на осемдесетте години на миналия век, когато ИКЕА разполага с магазини в 20 държави и продължава да се разраства, основателят Ингвар Кампрад си дава сметка, че трябва да вземе мерки да съхрани уникалната концепция на марката на фона на бурния растеж. Той търси пълна независимост и структура на дългосрочна собственост, затова фондовата борса не е удачен вариант. Той също така вярва, че преди да се разрастнат, всички компании, работещи под марката ИКЕА, трябва да натрупат ресурси.

Така се създава франчайз системата на ИКЕА. Днес всички магазини на марката (с изключение на този в Делфт, Холандия, чийто собственик е Inter IKEA Systems B.V.) работят чрез франчайз споразумения. Концепцията на ИКЕА е собственост на Inter IKEA Systems B.V., която е и франчайзодател на ИКЕА в глобален мащаб. Научете повече за франчайзинга по метода на ИКЕА.