Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Място за игра – една идея, превърната в завършена стая

Домът с продукти на ИКЕА е създаден, за да събира хората – дори когато е направен във фото студио. Ето как идеите и функциите се претворяват в детска стая, изпълнена с живот и игриво настроение.

Посрещни дизайнера

Всеки път, когато интериорният дизайнер Сара Зетерстрьом се заема с нова стая, тя обръща внимание на няколко важни факта. „Независмо дали става въпрос за студио или истински дом, за да реализирам своята идея трябва да знам кой ще живее там. В този случай, това е 5-годишно дете. Без значение дали това е реален човек или не, следвам едни и същи стъпки,“ казва Сара. Оттам насетне, крайният резултат постепенно придобива форма.

„Най-хубавата част от моята работа е да виждам как продуктите се съчетават и оформят една цялостна визия. Тук ми харесва как въздушната тематика е подсилена от стени, боядисани в небесно синьо и мебели в меки тонове и светла дървесина. Друг важен фактор в детската стая е функционалността й за дълъг период от време. Необходимо е да се предвидят безопасни решения, подходящи за възрастта на детето, като например мека постелка под стенния рафт. Когато е на 5, леглото може да е по-близо до пода, така че да е подходящо за четене преди лягане и да създава чувство на безопасност. След една или две години, може да се обърне наобратно и да се използва като легло-надстройка.“ (Виж горната снимка и тази най-долу на легло с ниска и висока позиция.)

Катерене по стените

Според Сара ключът към креативния процес е цялостната идея. За тази стая тя измисли визия, свързана с летене – идея, която се отразява в изборите за стаята. Като например умишлено нестандартен рафт, който се слива с планините, боядисани на стената зад него.

Всяка повърхност е място за игри

„Какъв тип стая е това? Един съществен въпрос, свързан с толкова решения. В детската стая възможността за игра заема централно място. Това означава, че трябва да се създаде пространство за игри и решения за съхранение, които правят мястото достъпно. Освен това трябва да се добавят детайли, които ще събудят креативността и радостта. И най-важното - да бъде забавно.“

Чанта с най-необходимото до леглото

„Нуждите на децата, разбира се, са различни от тези на възрастните. Някои неща са очевидни, други са по-трудно доловими. Като нощното шкафче, което е винаги необходимо или окачена плетена чанта, в която могат да се съхраняват важни вещи наблизо.“

“Започни с функциите, като обмислиш как стаята може да отговаря най-добре на ежедневните нужди. След това потърси свързваща тема, която е подходяща за интересите на човека, който ще живее там – нещо, което ще придаде на стаята уникално излъчване.”
Сара Зетерстрьом, интериорен дизайнер ИКЕА

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.