Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Как да запазиш храната свежа за по-дълго време

Открий нови кулинарни вкусотии, спести пари и съхрани свежестта на храната. Ние ще ти дадем най-добрите съвети как да се грижиш, използваш и употребяваш отново основните хранителни продукти.

Висящите градини на твоята кухня

Добрата комбинация на влага и въздух са идеални за поддържането на храната свежа за по-продължително време. Това става като се остави купа с вода на перваза на прозореца и се закачат плодове и зеленчуци в естествено вентилирани кошници и мрежи. Аспержи? Дръж ги опаковани във влажна хавлия. Сега всичко е близо и лесно достъпно за готвене – и е позициoнирано красиво!

Техники за съхранение на някои продукти

Някои редовно присъстващи в кухнята храни изискват и заслужават малко повече внимание. Например тази преграда за кошницa, направена от шишове за готвене, предпазва патладжаните над и под нея от натъртване. А съхраняването на моркови във влажен пясък помага за запазването на хрупкавата им свежест.

Пести храна с бележки в хладилника

Ето решение за да следиш срока на годност на продуктите! Отдели специална част от хладилника си за храни, които мислиш (или пише), че трябва да бъдат консумирани скоро. Освен че има напомняща цел, комбинирането и групирането на храната върху рафтове може чудесно да послужи за вдъхновение на нови рецепти.

От ненужно до вкусно

Перфектен вариант за обелките и останките от зеленчуци е да се изхвърлят в тенджера. Сваряват се леко с малко вода, прецеждат се и се подправят със сол – вече имаш ароматен бульон, който може да послужи като основа за други ястия. ( Еднакво добре се съчетава и с месо, и с морска храна.) Използва се веднага, или се замразява на кубчета, които да са под ръка, когато потрябват.

Тест за свежест чрез потапяне на яйце

Често яйцата остават пресни дори след датата на изтичане на годността им. Когато имаш съмнения, можеш да прилагаш следния лесен тест. Сложи яйцето във вода. Ако потъне до дъното на еднта си страна, това е добре. Ако потъва, но остава изправено, използвай го скоро (в случай че се вари, трябва да е твърдо сварено!). Ако не потъне, го изхвърли.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.