Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

От какво ще се изработват мебелите на ИКЕА през 2030?

До 2030 г. всички материали, използвани от ИКЕА, ще бъдат годни за рециклиране или повторна употреба. Серията от бамбукови лампи KNIXHULT, която излиза на пазара този април, си проправи път в тази тенденция за устойчиво развитие. Последвай нейното вдъхновяващо пътуване...

Иновативни идеи

Когато става дума за футуристичен дизайн, бамбукът може би не е първото нещо, което ти идва на ум. Тогава как KNIXHULT се „вписва в картинката“? Бамбукът е едно от най-бързо растящите растения със регенериращи свойства, което се използва като суров материал. В процеса на работа по затваряне на цикъла на производство, към специалиста по продуктово развитие от екипа за осветление на ИКЕА, Анна Гранат, се присъедини специалистът по устойчив дизайн, печелила награда, Ема Олберс.

“Ресурсите на планетата са ограничени и е време да започнем, да ги използваме разумно. За мен проектирането съгласно концепцията за кръгова икономика е начин, по който да покажеш на децата си, че си дал своя принос за опазването на околната среда.”
Анна Гранат, специалист продуктово развитие ИКЕА

“Всички искахме да създадем продукт с минимално количество въглеродни емиисии. Бамбукът всъщност приема въглероден диоксид от атмосферата, докато расте.”
Ема Олберс, специалист по устойчив дизайн

Ново, традиционно ръкоделие

Екипът на ИКЕА посети Виетнам, за да проучи веригата за доставки на бамбук и да работи рамо до рамо с местни, сръчни майстори – един ползотворен процес за всички. „Когато се работи със суров материал, може да се използва много по-голяма част от него“, казва Анна. Ако преди са използвали само 18% от бамбука, при KNIXULT се използват 65%.

“Харесва ни това, че суровите материали имат своите разновидности, което ни напомня на хората. Всички ние изглеждаме по различен начин и открихме тази красота в разновидностите на бамбука.”
Ема Олберс, специалист по устойчив дизайн

Занеси у дома устойчив продукт

Серията KNIXHULT е налична по магазините в три стила, включително висяща лампа и лампион. Но за да носи титлата „емблематичен, устойчив продукт“, е нужно много повече от това. Опаковката не само, че не съдържа пластмаса, но и самата лампа няма да свърши на депото за отпадъци. „Ако поддържаш KNIXHULT добре, ще издържи във времето“, казва Ема. „ Когато издръжливостта й е към своя край, лесно можеш да я отделиш и да я изпратиш за рециклиране.“

“Ние като клиенти също носим отговорност. Когато пазаруваш, обърни внимание на това, дали продуктът е изработен от рециклирани материали, или дали има нисък въглероден отпечтък. Ще остарее ли красиво? Лесно ли се поправя? Може ли да бъде рециклиран?”
Ема Олберс, специалист по устойчив дизайн

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.