Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Добре дошли в една градска джунгла

Мислите, че вие сте страстни любители на растенията? Мириам ни разказва как колекцията ѝ от растения се разраства от един филодендрон до повече от 150 тропически сортове за  по-малко от една година. Разгледайте нейната закрита оранжерия.


Първото нещо, което  забелязвате, когато влезете в дома на Мириам, са стотиците растения, които ви заобикалят от всеки ъгъл. „Обичам да прекарвам време в градината, но зимата в Швейцария е толкова дълга, че реших да пренеса градината вътре," казва Мириам. „Нямах представа, че имам афинитет към градинарството, но веднага щом си купих първото растение, то бързо се превърна в страст.“

YPPERLIG керамична ваза, 49,90 лв

ARÖD лампион/лампа за четене, 99,90 лв


 "Моите растения ме успокояват и ми дават толкова много енергия. Обичам чистия въздух у дома, а високата влажност във въздуха кара кожата ми да се чувства по-здрава."

Мириам, Швейцария


Растенията запълват почти всеки ъгъл на дома на Мириам, но тя оставя някои пролуки в пространство, където зеленината е по-обрана,  и там създава места за отдих и почивка. "Някои хора практикуват йога или медитират, за да се отпуснат, но на мен растенията ми помагат да  релаксирам. Всяка вечер след като сложа дъщеря си да спи, им отделям около час. Това ме успокоява, " казва тя.

JENNYANN одеяло, 35,90 лв

STOCKHOLM 2017 кресло с възглавница, 458,00 лв


Страстта на Мириам към растенията се прехвърля и върху текстила и стенните облицовки. В къщата й могат да се видят възглавници и картини с ботанически мотиви, а по стените на спалнята си е създала апликация с листа. "Намерих салфетки с любимия ми дизайн на филодендрон и ги използвах, за да покрия една грозна зелена ивица, която предишните собственици бяха боядисали. Сега изглежда точно като тапет!" Опитайте нещо подобно и с текстил. 

MUSKOT кашпа, 14,99 лв

GILLHOV калъфка за възглавница, 19,99 лв

PUDERVIVA завивки, калъфки и чаршафи


В спалнята си Мириам комбинира два цветарника, за да създаде естествен параван между леглото и зоната за обличане. Тя споделя 5 съвета за здрави растения:

 1. Научете повече за всяко растение и неговите нужди.
 2. Растенията се нуждаят от светлина, така че ги дръжте възможно най-близо до прозорците.
 3. По-добре е да бъдете пестеливи с водата, отколкото да поливате растенията твърде често.
 4. Дайте на вашите растения много любов, всичко расте с любов.
 5. Имайте търпение,  растежът отнема време.

  LANTLIV цветарник, 99,90 лв


   „Растенията са живи. Някои се затварят през нощта и се отварят през деня. Понякога, докато седя на дивана, забелязвам, че те се движат. Те внасят живот и енергия в дома ми."


  Ето как колекцията на Мириам се разраства от 1 до 157 растения:

  Можете да наречете това пристрастеност. Купих си едно растение, две растения и, преди да се усетя, бях напълно обсебена! Все още имам няколко растения в списъка си с желания, но обещах на съпруга си, че ще спра на 200!“

  Това е по-евтино от колекциониране на чанти! Започнах да купувам всяко растение, което видех и ми хареса. Разбира се има толкова много различни красиви растения в този свят и аз ги искам всичките, но трябваше да се огранича до едно на седмица. Това е голяма любов. Научете как да използвате резници, за да отглеждате растения безплатно.

  Това е здравословен навик. Растенията ми благоприятстват и моето благополучие. Бързо разбрах, че високата влажност поддържа кожата ми здрава, а ума ми - спокоен.“


  Мириам живее в двустайния си дом заедно със съпруга и дъщеря си. Къщата е напълно бяла, когато семейството се нанася, така че Мириам добавя цвят със зеленина. "Обичам начина, по който зелените растения наистина се открояват срещу белите стени," казва тя. "Природата означава много за мен. Аз просто искам да бъда заобиколена от нея колкото може повече. Независимо дали съм в гората или в планината, тя ме кара да се чувствам добре. И сега, дори когато съм у дома, се чувствам сякаш съм навън. "

  Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

  Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.