Кои са най-подходящите съдове за готвене? Как да изберем правилния тиган.


-
IKEA 365+ чинияЦена 3,57 €Цена 6,99 лв
-
IKEA 365+ тиган за пържене, незалепващо покритиеЦена 18,36 €Цена 35,90 лв
-
GNARP кухненски прибори, 3 частиЦена 2,04 €Цена 3,99 лв
-
RINNIG кърпа за съдове, 45x60 см; 4 бр. в к-тЦена 5,11 €Цена 9,99 лв
-
FINFÖRDELA пластична дъска за рязанеЦена 2,04 €Цена 3,99 лв
-
UPPFYLLD ренде с контейнер, к-т от 4 частиЦена 5,62 €Цена 10,99 лв

-
IKEA 365+ чинияЦена 3,57 €Цена 6,99 лв
-
IKEA 365+ тиган за пържене, незалепващо покритиеЦена 18,36 €Цена 35,90 лв
-
GNARP кухненски прибори, 3 частиЦена 2,04 €Цена 3,99 лв
-
RINNIG кърпа за съдове, 45x60 см; 4 бр. в к-тЦена 5,11 €Цена 9,99 лв
-
FINFÖRDELA пластична дъска за рязанеЦена 2,04 €Цена 3,99 лв
-
UPPFYLLD ренде с контейнер, к-т от 4 частиЦена 5,62 €Цена 10,99 лв
Тиган за пържене
Традиционният тиган за пържене има плоско дъно с относително ниски и леко скосени страни, което позволява на маслото, олиото и сосовете да се разпределят равномерно по дъното му. Той е незаменим помощник в кухнята. Можете да го използвате почти за всичко: запържване, сотиране, печене, задушаване или дълбоко пържене. Основната разлика е в материала (можете да прочетете повече за това в нашия наръчник за материали). Помислете кои ястия приготвяте най-често и купете тиган, който най-добре подхожда на вашия стил на готвене.
Кой е най-подходящият размер?
Преди да закупите тиган, е добре да вземете предвид следните неща: какви ястия приготвяте обикновено и за колко души? Колко място имате за съхранение – можете ли да съхранявате голям тиган или е по-добре да изберете два по-малки? Проверете също дали тиганите са с приблизително същия размер като котлоните, за да се нагряват равномерно.
Преди да закупите тиган, е добре да вземете предвид следните неща: какви ястия приготвяте обикновено и за колко души? Колко място имате за съхранение – можете ли да съхранявате голям тиган или е по-добре да изберете два по-малки? Проверете също дали тиганите са с приблизително същия размер като котлоните, за да се нагряват равномерно.
Порции | cм (инча) | Описание |
1-2 | 20 cм (7 ¾“) | Малък тиган, подходящ за омлети и задушаване на зеленчуци. |
2-3 | 24 cм (9“) | Среден по големина тиган за приготвяне на храна за трима души или две големи порции |
3-4 | 28 cм (11“) | По-голям тиган за семейна вечеря или когато се нуждаете от малко повече място за пържене |
5-8 | 32 cм (13“) | Особено голям тиган, за да приготвите по-голямо количество храна наведнъж - за голямо семейство или много гости. |


-
IKEA 365+ Готварска щипка неръжд. стоманаЦена 6,64 €Цена 12,99 лв
-
HEAT подложка за горещи съдове, к-т 3 бр., коркЦена 4,09 €Цена 7,99 лв
-
RINNIG ръкохватка, 21x21 см, 2 бр. в к-тЦена 3,06 €Цена 5,99 лв
-
VARDAGEN грил тиганЦена 40,85 €Цена 79,90 лв

-
IKEA 365+ Готварска щипка неръжд. стоманаЦена 6,64 €Цена 12,99 лв
-
HEAT подложка за горещи съдове, к-т 3 бр., коркЦена 4,09 €Цена 7,99 лв
-
RINNIG ръкохватка, 21x21 см, 2 бр. в к-тЦена 3,06 €Цена 5,99 лв
-
VARDAGEN грил тиганЦена 40,85 €Цена 79,90 лв
Грил тиган
Грил тиганът представлява тиган с изпъкнали ребра по повърхността, които създават характерните следи от изгаряне и аромат на пушено карамелизирано, които се получават при барбекю - особено ако тиганът е от чугун. Браздите служат и за оттичане на излишната мазнина, която се отделя от храната при готвене. Ако обичате пушения вкус на ястията, приготвени на грил на открито, но нямате достъп до такъв, грил тиганът за готвене на котлон е идеалният избор за вас. Стек, свински котлети, сьомга или миди, запечени на тиган – апетитни рецепти, които грил тиганът може да приготви с лекота. Пилешко, картофи или аспержи също се получават чудесно на този тип тигани, а освен това с тях можете да карамелизирате повърхността на праскови или ананаси. Ако обичате ястията си с аромат на печено или пушено, грил тиганът ще ви даде това, което стандартният тиган не може.