Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Това е нашето кътче за релакс

Разгледай уютния дом на интериорния стилист Йохана, проектиран за семейство, което да прекарва времето си заедно и да се разтоварва от напрегнатото ежедневие.

Усещане за домашен уют

В твоята ежедневна работа създаваш красиви интериорни решения за други хора - какво те вдъхновява, за да проектираш дом, който да те плени? „Разбира се, обичам красивите вещи, но домът не е само визия. Исках да създам усещане за комфорт и принадлежност там, където се прибираш и се чувстваш в безопасност, където можеш да си отпочинеш и да бъдеш себе си,“ казва Йохана.

Баланс между споделено и лично пространство

„Когато Лулзим и аз се преместихме тук преди 20 години, къщата беше малка и кокетна.  По-голямата част от дневната я нямаше, разширихме пространството на по-късен етап. Последното ни допълнение е малка „читалня“. След като поставихме кресло и лампа в ъгъла, този кът се превърна в място за релакс. Табуретката, която избрахме, внася още повече уют и комфорт – може да се използва вместо маса, като допълнителнителен стол или просто като място за отмора на уморените крака.“

“Обичам да прекарвам време в нашата „читалня“, когато останалите членове на семейството са на дивана и гледат телевизия. Чувам разговорите им и усещам присъствието им, но никой не ме безпокои и мога да чета на спокойствие.”
Йохана

Признаци на живот

„Обичаме кухнята си. Не е нова, но си е наша,“ казва Йохана за централната стая в нейния дом. На откритите рафтове се съхраняват съдове, чаши и най-различни джаджи, събирани през годините и използвани ежедневно, тъй като са винаги на показ. А и повечето вратички са заменени със завеси от лен, които се придърпват, за да скрият съдовете. „Губи се излъчването, когато всичко е лъскаво и ново, и няма никаква история.“

Полезни решения за по-спокойно ежедневие

С малки, но ефикасни решения, Йохана е създала организация в дома, която улеснява семейния живот, всеки ден. Пейката на масата е готова да посрещне винаги още гости. А тостерът е на помощ, когато сутрин някой иска препечена филийка. Масичката до прозореца е страхотно място, на което да пиеш кафето си и да се радваш на птиците, които прелетяват отвън. „А най-хубавото е, че е приятен кът, където можем да се съберем вечерта и да споделим как е минал нашият ден.“

“Най-използвано е кухненското ни обзавеждане от ИКЕА – то носи следи от дългите години употреба. Кухнята е мястото, на което винаги се събираме. Имали сме много важни разговори тук, поводи за смях, сълзи и прегръдки. Наистина обичам нашата кухня.”
Йохана

Бърз урок по осветление

„Преди имахме много лошо осветление в къщата. Когато имаш само стенни лампи или лампиони, светлината не се разпръсква навсякъде. А ако използваш само лампа за таван, тогава просто получаваш тунел от светлина, спускаща се надолу. Най-доброто решение е да комбинираш различни светлинни източници. Спот лампи, лампи с димер, за да можеш да задаваш настроение, малки лампи до прозореца за приветсващ блясък или лампион, и разбира се свещи. Когато избираш осветление, не се ограничавай само с това, което ти трябва, а добави и още!“

Стил, който ти отива

„Купувала съм продукти от ИКЕА през целия си живот. Първият, който купих беше розова библиотека, подарък от родителите ми – моя собствена библиотека за стаята ми! Толкова я харесах. Това, което винаги ме е впечатлявало в ИКЕА, е колко лесно можеш да си купиш нещо и да го превърнеш в своя вещ. В моята работа често чувам – тази година това, а на следващата ще бъде нещо друго. Разбира се, че се влияем от модните тенденции, но важното е да ги използваш, за да създадеш свой собствен стил.“

“Трябва да се впуснеш в обзавеждането на дома с цялото си сърце – моята майка е наистина добра в това. Винаги ми е казвала да събирам всички неща, които обичам и да ги съхранявам на едно място. Дори стиловете да са различни, пак ще изглежда красиво, понеже са ми любими.”
Йохана

“Момчетата винаги искат сами да взимат интериорни решения за стаите си. Когато бяха малки, стаите им бяха много цветни, защото така им харесваше. Сега са сиви. Помагам, когато трябва да се вземе практично решение, като ги питам дали искат килим например. В останалите случаи те решават.”
Йохана

Момчешка зона

Тримата синове на Йохана - Елвин (21), Кевин (19) и Нео (14) - имат свои собствени стаи. „През годините сменяме стаите си в къщата,“ казва Елвин.“ Тази на долния етаж преди беше моя, сега е на Нео. Споделял съм стая с брат ми Кевин, а сега това, което най-много искам да имам в стаята си е удобно място за сън. Майка ни ни оставя сами да избираме обзавеждането. Тя само дава насоки и идеи.“

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.