Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

"Hygge" в стил Тромсо– лек за тъмния сезон

В Тромсо, Норвегия, жителите не виждат слънцето 2 месеца през зимата. И все пак изглежда, че знаят тайната за щастието. Виж как и ти можеш да пребориш зимната сивота.


Маса с фенерче, чаши, термос и буркани.

1. Приеми тъмнината като част от живота

Високо над полярния кръг дневната светлина в градчето Тромсо е непостоянна величина и се променя драстично със сезоните. От ярка слънчева светлина посред нощ през лятото до 24 часа пълна тъмнина 4 месеца по-късно. И все пак зимна депресия почти не съществува (има дори научни изследвания в подкрепа на това.) Първа стъпка: приемане.

Стена със закачалки с окачени дрехи, над която светят лампи

2. Извършвай нормални дневни дейности (само че без дневна светлина)

Тъмнината очевидно не пречи на плановете за излизане на жителите на Тромсо. Независино дали ще излезнат да погледат Северното сияние или да отидат на поредната екскурзия, нещата за пикник и дрехите за излизане са винаги готови под ръка. А допълнителното фенерче или прожектор са винаги от полза. Втора стъпка: игнорирай тъмнината.

Маса с чащи, бисквити и свещници.

3. Изпълни живота си с повече "hygge"

Когато настане тъмнината, се обърни към "hygge", (което в превод от норвежки означава "удобство"). Това е скандинавска дума за идеята да се наслаждаваш на удобството и простичките удоволствия на живота. Събирай се с приятели на чаша топла напитка. Използвай свещи и лампи, за да внесеш атмосфера на интимност в тези ранни вéчери. Стъпка три: остави "hygge" да извърши магията си.

Кресло пред прозорец с фенер и завеси.

4. Заобиколи се със зимен текстил

Плътни завеси от плюшени материи, като кадифе например, създават усещане за топлина и уют. Дръпни ги сутринта, за да попиеш всеки възможен слънчев лъч, (ако го има) и ги затвори вечерта, за да добавиш още един слой изолация. Постави множество меки възглавници и одеяла по столовете и диваните. Четвърта стъпка: създай уют с текстил.

Под с няколко различни килима.

5. Наслаждавай се на така създадения уют

За да постигнеш “hygge” напълно, съчетай няколко различни килима на пода – това ще добави топло, приканващо чувство към зимния ти пристан. Използвай килими с различни шарки, за да създадеш своя собствена „шарка“ (и да ограничиш до максимум студа, който идва от пода). Както виждаш, да направиш арктичната нощ (или зимните вечери навсякъде по света) по-приятна не беше толкова трудно. Стъпка пет: Тайната да победиш тъмнината? Възползвай се от възможностите за създаване на уют, които тя ти предоставя.

Маса с чаши с кафе и буркан с бисквити.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.