Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Мансарда за двама

Дружелюбната бернска овчарка Нера е първата, която ни посреща в малкия градски апартамент на последния етаж на кооперация, близо до центъра на столицата, с чудесна гледка към Витоша


„Скандинавският дизайн е опростен, с изчистена линия, с преобладаващо бяло и цвят на естествено светло дърво, което се комбинира изключително лесно – казва Мая Велянова. – Дори без да си специалист, можеш да направиш един изключително персонализиран микс, за да се чувстваш в своя дом. Човек може да използва функционалността на този скандинавски стил и да надгради с всичко останало, той позволява да се надбавя и наслагва, за да се направи интериорът индивидуален.“

Мая не обича да отрупва дома си с вещи, може би изключение правят книгите, защото тя е страстен читател и по думите й, когато влезе в книжарница, се забравя. Многобройните произведения, които е купила, са подредени на много функционални и почти невидими в интериора лавици и шкафове. Оригинално решение е да съчетае два продукта на ИКЕА в едно – помощната масичка за дневна е завършена с плетен кош отдолу, който също съхранява книги. 

STRANDKAL калъфка за възглавница, 14,99 лв

GLADOM масичка с табла, 29,90 лв


Скандинавският стил позволява да комбинира решения, мебели и текстили с фамилно наследство с оригинален ретро дизайн. Старото кресло от дома на родителите е претапицирано с модерен текстил, в спалнята като акцент се появява антикварен стол, грижливо реставриран и подновен. 


Артистичен щрих в холната част внасят сложените в рамка проекти за сценография на театрални постановки от баща й, Атанас Велянов, работил като художник в Народния театър. Колега от екипа на Мая пък е рисувал постера – акварел, забавен акцент в дома, изобразяващ любимото куче в настроение за джаз. 

Като запален планинар Мая заедно с приятеля си е покорила почти всички български върхове. Определя себе си повече като outdoor човек и твърди, че когато обзавеждаме дома си, трябва да се ориентираме по природата, по цветовете и светлината, които виждаме отвън. „Когато се говори за скандинавски дизайн, се обръща голямо внимание на светлината, защото там тя липсва – казва Мая. – Затова в интериорите преобладават бялото и цветът на естественото дърво. Там цветовете са студени, кристални. В Латинска Америка установих колко всичко е суперактивно като цвят и това се отразява и в интериорите на домовете. В Австралия пък цветовете също са активни, но сякаш са преминали през лек сив филтър.“ 

FENOMEN свещ, 2,99 лв

RODD основа за настолна лампа, 30,00 лв


Кухнята – сърцето на дома, – част от общото пространство с холната част, е малка, но изключително функционална. В нея има дори вградена пералня. Масата за хранене също може да се използва като работен плот, защото може да се повдига на удобно ниво чрез вградена манивела. „Когато проектирах дома, в началото не исках да има много неща на ИКЕА, защото съм сред тези продукти в работна среда – казва Мая. – Но всичко е много функционално, става суперлесно и получаваш бързо резултат. Може за седмица да обзаведеш. За повдигащата се маса механизмът е на ИКЕА, а плота си го поръчах, тъй като в магазина няма такъв размер. Точно по това време лансирахме кухните METOD и си казах, че това е най-доброто решение за миниатюрната кухня в дома. Столовете около масата са едни от най-популярните модели – NORDMYRA. За мен кухнята е много важна и искам да ми е удобно, докато приготвям храната и докато се храня.“ 

NORDMYRA стол, 79,90 лв

METOD кухненски шкафове

Създадено от
Текст: Елка Влаховска
Фотография: Венцислава Василева

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.