Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Преобрази библиотека BILLY с текстилно решение

Библиотека BILLY е класическо решение за съхранение, което можеш да персонализираш и по свой вкус. Прочети по-долу как и изгледай нашия видео материал, за да преобразиш своите рафтове по лесен и икономичен начин с текстил.

От какво се нуждаеш

Библиотека BILLY, 3 м плат (за библиотека BILLY с 3 рафта), тебешир, сгъваем метър, спрей за лепене, такер, ножици за плат.

1. Изглади плата, след това го остави настрана.

2. Ако искаш да обновиш вече сглобена библиотека BILLY, махни рафтовете и крепежните елементи, и измери вътрешните страни.

3. Ако ти предстои да сглобиш нова библиотека BILLY, измери вътрешните страни на плоскостите (там, където има вдлъбнатина, измери до нея). Също така трябва да измериш всеки един от рафтовете, като добавиш 5 см към дълбочината.

Създай своето текстилно решение

4. Пренеси взетите размери върху обратната страна на плата, като използваш тебешир или молив, а след това изрежи парчетата плат с помощта на ножицата.

Персонализирай своята библиотека BILLY

5. Изкарай всичко навън. Леко напръскай повърхността със спрея, както и краищата на съответното парче плат.

6. Постави парчето плат, като внимателно го пригладиш с ръце. Покрий с допълнителния плат ръбовете на рафта, за да го закрепиш.

7. Повтори стъпки 5 и 6, докато не обновиш изцяло библиотеката. След като парчетата плат навсякъде са здраво залепени, използвай такера през няколко сантиметра в краищата, за да ги закрепиш допълнително.

“За идеален завършек, използвай крайните части на плата за страничните панели, които ще са видими. Така няма да е необходимо да подгъваш плата.”
Ашлин Гибсън, стилист

Финални щрихи

8. Ако обновяваш съществуваща библиотека, направи същото. За да имаш още по-приятен завършек, изравни добре краищата на плата в ъглите и ги приглади.

9. Преди сглобяване, използвай остро ножче, за да направиш дупка в плата, през която да влезе всеки винт. Така винтовете няма да скъсат текстила, когато ги поставяш.

Моментът на сглобяване настъпи

10. Вече можеш да сглобиш своята библиотека BILLY според инструкциите за сглобяване и да я използваш за съхранение на любимите си вещи.

Ако искаш да преобразиш стара библиотека BILLY, ще ти бъде много по-лесно, ако просто покриеш задния панел, тъй като лесно можеш да го изтегляш навън и поставяш обратно вътре.

Моята библиотека BILLY

14-годишната Карлота избра текстил VATTENMYNTA, за да преобрази библиотека BILLY в семейната дневна. „Беше забавно да работя с плата – това е моят любим плат от ИКЕА! Обичам да правя промени с простички умения, а и беше толкова бързо и лесно. Харесва ми рафта с дизайн от цветя много повече от преди – изглежда много по-уютно...“

Винаги наглеждайте децата, когато използват инструменти по време на проекти, свързани с ръкоделие.

Изгледай видеото „Персонализирай библиотека BILLY”

Изгледай стъпките с инструкции, които Карлота следва, за да преобрази библиотека BILLY в своя дом.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.