Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Малък градски дом на семейния уют

В малкото жилище можеш да отделиш повече време за почивка и за близките си. Разходи се из този компактен градски апартамент, където едно тричленно семейство се радва на взаимна сплотеност и хармония с природата.

Усещане за баланас

Сърцето на дома на Миеко и Кента е тяхната всекидневна. „Тук прекарваме цялото си време.“ - казва Миеко. „Обичам да седя и да чета на отворен прозорец, докато в стаята полъхва лек ветрец.“ Дървото, ратанът и плететната ракита са елементите, които обединяват това мултифнкционално пространство в едно. „Смятам, че естествените материали действат успокояващо. Те си подхождат с всички цветове, надживяват тенденции и подобряват качесвото си с времето, така че са също и по-екологично чисти.’’

В настроение за игра

Всекидневната се използва и като стая за игра, където тяхната дъщеря Тсумуджи съхранява играчките си. „Тя обича да играе в детското кътче заедно с приятелите си, когато са на гости в дома ѝ. Друг път ѝ харесва да разпилява играчките си в средата на всекидневната.“ – казва Миеко. Кукли, канцеларски материали и плюшени играчки се съхраняват според вида им, а любимите играчки и рисунки са подредени нагледно най-горе върху секцията с кутии.

Бавно готвене

„Готвенето ме успокоява“ – казва Миеко. В тясната кухня, с помощта на отворените решения за съхранение, лесно организираш ежедневната посуда, така че да е лесно достъпна. „Дали сме само тримата, или с приятели, ние се стараем да се храним бавно, така че да изпитваме удоволствие от храната и от общуването помежду си.“ Ежедневието не е скучно, когато се наслаждаваш на простите моменти и откриваш радост в малките неща, така както в едно импровизирано неделно утро.

Покани природата на гости

„Ако можех да променя нещо в кухнята, бих добавила прозорец.“ – казва Миеко, която използва дърво, ракита и бамбук, за да създаде връзка между това пространство и природата и за да придаде мекота на някои остри очертания. „Ние обичаме къмпинга, а аз винаги съм мечтала да живея в гората. Затова естествените материали ме привличат.“ През лятото тя приготвя кисели краставички и конфитюр, консервира ги в стъклени буркани и ги нарежда до сушените съставки.

По-синхронично подредени шкафове

В един малък дом всеки сантметър място за съхранение е от значение. “Стараем се всичко да е подредено, за да избегнем стреса от безредието и хауса.‘‘– казва Миеко. „За мен почивката е по-приятна в чист и спретнат дом.“ За да запазиш усещането си за пространство и затворените, и отвотрените решения за съхранение трябва да бъдат еднакво добре организирани. С помощта на декораторката Айко, Миеко пренареди пълен шкаф с практични вещи като използва подложки и подредени една върху друга кутии.

Да се откъснеш от външния свят

Спалнята на семейството е място за почивка в съчетание с меко и успокояващо осветление в синьо. „Индиговото синьо присъства в традиционното японско боядисване, затова ми помага да релаксирам и да заспивам по-лесно.“- казва Миеко. „Събрахме две големи легла едно до друго, за да направим спално легло за трима ни. Когато се приберем вкъщи вечеряме заедно, после се приготвяме за сън, а какво се случва в света извън дома вече няма значение.„

Бягство от града

Градината на Миеко е разширение към основното им жилището и е място, където можеш да си отдъхнеш от градския начин на живот. „И двамата израснахме на село, а аз все още се чувствам най-уютно, когато усещам близостта си с природата.“ – казва Миеко. Тя отглежда листа от мента и перила и подрежда растенията си на различна височина, така че да оформи гледка с пищна растителност от всекидневната. „Тук още, полагаме грижи и за палатката си след къмпинг.“

Превърни дома си в рай

За Миеко и нейното семейство, този апартамент от 71 квадрата е най-важното място на света. „Домът е мястото, където да бъдем заедно и да се чувстваме напълно свободни.“ – казва тя. „Не сме се спирали на определен стил. Просто събираме нещата, които ни харесват и така създаваме нашия дом. Опитвам се да поддържам настроението „направи си сам“ и с него - закачливия дух!„

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.